Aston Villa chockade Liverpool

Liverpool vill utmana om Premier league-titeln. Då behöver man vinna hemma på Anfield. Och spela bättre än mot Aston Villa som på måndagskvällen vann med 3-1

Birminghamlaget gjorde en taktiskt mycket bra match och var täta bakåt. Liverpool hade mest boll och betydligt fler avslut på mål, men för det mesta var avsluten för klena, eller så stod målvakten Brad Friedel i vägen.
Framåt var Aston Villa ruggigt effektivt, med viss hjälp av hemmaförsvaret. Brasilianske mittfältaren Lucas gjorde självmål när han styrde in en frispark. Och chocken var total när Curtis Davies precis före halvtidsvilan nickskarvade in 2-0 i kamp med två Liverpoolbackar.
Fernando Torres reducerade i 71:e minuten, men bara minuterna senare avgjordes matchen. En minst sagt tveksamt dömd straff sattes säkert av Ashley Young och gav Liverpool andra förlusten på de tre första matcherna i årets Premier league.