Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Athletic: Gordon har meddelat Everton - vill lämna för Chelsea

Premier League

Anthony Gordon vill lämna Everton, hävdar The Athletic.
Samtidigt ska Chelsea vara redo att lägga ett bud värt 750 miljoner.

Foto: Bildbyrån

Anthony Gordon.

Anthony Gordon är fostrad i Everton och har representerat klubben i hela sitt liv, bortsett från en kortare lånesejour i Preston förra våren. 21-åringen imponerade stort i fjol då han noterades för fyra mål samt två assist på 35 matcher i Premier League, något som inte har gått storklubbarna förbi.

Brittisk media har tidigare rapporterat att Chelsea är en av flera intresserade klubbar. Nu kommer nya uppgifter som gör gällande att en övergång kan vara på väg att ske inom kort.

Det är The Athletic som rapporterar att Anthony Gordon har meddelat chefstränare Frank Lampard att han vill lämna för Chelsea. Samtidigt ska Londonklubben vara redo att lägga ett bud värt 50 miljoner pund (motsvarande knappt 630 miljoner svenska kronor) plus tio miljoner euro (cirka 125 miljoner kronor) i bonusar för att köpa loss 21-åringen. 

ANNONS

Gordon påstås vilja få till flytten för att dels få spela Champions League-fotboll, dels öka sina chanser att slå sig in i Englands VM-trupp senare i höst.

The Athletic hävdar vidare att Everton dock inte är i en position där man behöver sälja, då man nyligen sålde Richarlison till Tottenham. Det som dessutom talar emot att en övergång blir av är att Frank Lampard och den sportsliga ledningen skulle behöva hitta en ersättare innan transferfönstret stänger 1 september.

Merseysideklubben ska redan ha nobbat bud från Newcastle, Tottenham och Chelsea tidigare under sommaren.

Anthony Gordons kontrakt med Everton sträcker sig till juni 2025.

Publicerad 2022-08-23 kl 13:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto