Avslagen debut för Klopp: "Vi var inte kyliga nog"

Varken succé eller fiasko för Jürgen Klopp när han inledde sin sejour som Liverpooltränare med 0-0 mot Tottenham.
- Vi var inte tillräckligt kyliga, säger han efteråt.

Tysken kan dock tacka sin målvakt Simon Mignolet att det inte blev förlust i debuten då belgaren stod för flera bra räddningar under matchen.

Idag var det dags för Jürgen Klopps första match som tränare för Liverpool. Det skulle dock komma att bli en avslagen historia då bortamatchen mot Tottenham slutade mållös. Tysken kunde fått bättre förutsättningar inför matchen men fick istället handskas med en skadekris under veckan. Både Joe Gomez och Danny Ings drog i veckan sina korsband och missar resten av säsongen. Dessutom är Roberto Firmino, Christian Benteke, Jordan Henderson, Dejan Lovren och Jon Flanagan på skadelistan.

- Problemet var att när vi väl hade bollen var vi inte tillräckligt kyliga. Vi kom inte upp i nivå. Det blev lite för hektiskt, säger Klopp.

Matchens först riktigt stora målchans kom efter tio minuters spel då fick Liverpool en hörna från höger. Efter skarv av Emre Can kunde Mamadou Sakho nicka i ribban. Bollen studsade ner på mållinjen innan Hugo Lloris fick grepp om situationen.

Efter en halvtimmes spel så tappade Liverpool-försvaret bollen till Harry Kane som passade vidare bollen till Clinton Njie. Mittfältaren gick på skott inne i straffområdet men Mignolet stod för en kvalificerad räddning. Några minuter senare var det dags igen - denna gång var det Harry Kane som fick ett friläge inne i straffområdet. Den belgiska målvakten parerade Kanes skott och på Allis returskott var Sakho på plats och blockade.

I den 84:e minuten var det dags för Simon Mignolet att kliva fram igen. Christian Eriksen tog sig fram på vänsterkanten och petade in bollen till Harry Kane som fick till ett hårt skott, men precis som tidigare i matchen stod Mignolet i vägen när han även denna gång stod för en kvalificerad räddning.

I slutet av matchen hade inget av lagen några större chanser och det var ingen som tydligt tog tag i taktpinnen för att få med sig tre poäng.

Klopp såg första insatsen som helt okej, trots allt.

- För dagen är vi nöjda. Efter bara tre dagars träning (på grund av landslagsuppehållet) så kunde vad som helst ha hänt och det är i alla fall 0—0, sade Klopp till BT Sport.

- Jag är helt nöjd för stunden. Det var ett bra första steg, jag kan jobba med det här, de första intrycken. Det är bara att gå vidare, tillade han.

Tottenham (4-2-3-1): Lloris - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Alli, Dembele - Chadli, Eriksen, Lamela - Kane

Liverpool (4-2-3-1): Mignolet - Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno - Can, Lucas - Milner, Lallana, Coutinho - Origi