Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
38v

Avslöjar: Crystal Palace kan köpa Rakip av Benfica - så mycket ligger klausulen på

Foto: Bildbyrån

Erdal Rakips Crystal Palace-lån kan bli en permanent övergång i sommar.
Enligt portugisiska uppgifter till Fotbollskanalen finns en köpoption på tio miljoner euro i avtalet med Benfica.

Under måndagen blev Erdal Rakip officiellt presenterad av Crystal Palace. Mittfältaren, som lämnade Malmö FF i vinter, lånas ut från Benfica fram till sommaren efter att det den senaste tiden varit mängder av spekulationer runt 21-åringen.

Benfica har fortfarande inte presenterat Rakip på sin officiella hemsida, men ett kontrakt som sträcker sig fram till sommaren 2022 ska vara påskrivet. Men först och främst ska han alltså tillbringa våren i Premier League.

- Det känns fantastiskt att komma till den bästa ligan i världen och bli en del av ett fantastiskt lag, säger Rakip till Crystal Palaces hemsida.

Enligt portugisiska uppgifter till Fotbollskanalen kan dock lånet förvandlas till en permanent övergång i sommar. Flera källor uppger att det finns en köpoption inskriven i låneavtalet och att den ligger på tio miljoner euro (nästan 100 miljoner svenska kronor).

Att Crystal Palace ser en möjlighet till att eventuellt behålla Rakip längre än fram till sommaren hintade också managern Roy Hodgson om för engelsk media i dagarna. Flera medier, däribland sajten tribalfootball.com, citerade nämligen Hodgson på följande citat om att klubben var nära att värva polacken Jaroslaw Jach och svenske Rakip:

- En av dem är 23 år gammal (Jach) och Erdal Rakip är bara 21 år gammal, så vi försöker investera lite för framtiden också.

Fotbollskanalen har sökt Erdal Rakip utan framgång.

Publicerad 2018-01-22 kl 16:13
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons