Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Backe: Alla lag behöver en spelare som Mata

Manchester United är på väg att värva Juan Mata från Chelsea, men han kommer inte få spela på favoritpositionen tror experten Hasse Backe som tror att det kan bli kantspel för Mata.
- Om Wayne Rooney är spelbar är det svårt att se att han inte spelar där, säger han till fotbollskanalen.se.

TV4 Sport och fotbollskanalen.ses expert Hasse Backe tror att Manchester United får en riktigt bra spelare i Juan Mata från Chelsea om affären går igenom.
- Jag tror att alla lag har nytta av en Juan Mata med tanke på hans konstruktivitet. Framför allt är det ju en spelare där det vore intressant att se statistik på hur många avgörande passningar han slår på sista tredjedelen i anfallsspelet. Förutom att han gör en hel del mål så är det just det - att han slår så många avgörande passningar. Sådana spelare är guld att ha, säger han.

- Det bästa vore ju såklart att använda honom bakom en (Robin) van Persie eller vilken anfallare som för dagen spelar högst upp. Det kan ju vara exempelvis (Danny) Welbeck.

Är inte det Wayne Rooneys plats?
- Jo, och jag vet inte hur man tänker kring hans skadesitution. Det är klart att om Rooney är spelbar är det svårt att se att han inte spelar där och då måste ju Mata hamna i en ytterzon. Då lär han hamna till höger. Det kan också vara en bra roll. En fri roll där utgångspositionen är som högermittfältare men där han få vandra ganska fritt. En spelare som Mata måste vara involverad med boll konstant i anfallsspelet. Han är så jäkla taktiskt smart så att han alltid är spelbar och alltid ser till att få tid att vända upp. Han kombinationsspel är bäst i mitten men spelar Rooney får det bli till höger och han kanske inte involverad in anfallsspelet där, även om han får vandra fritt.

- Visst får de nytta av honom men det blir svårt att se att han kommer att användas på sin bästa position.

Med tanke på pengarna man lägger ut, är det ett bra köp?
- Som jag ser det behöver United konstruktivitet. Det ser inte så bra ut nu. Självklart tror jag att många skulle skrika efter en dominerande mittback med tanke på hur det ser ut. Det är ju billigare spelare.

Om man ser det ut Chelseasynvinkel, hur bedömer du då att man släpper Mata?
- Jag är en stor beundrare av honom och tycker att han är klart bättre än Oscar. Men det tycker inte José Mourinho. Något måste ha hänt bakom kulisserna för det är ju ingen odisciplinerad spelare som inte tänker på försvaret eller inte gör sitt jobb. Det måste vara något som har hänt, helt enkelt.

Publicerad 2014-01-24 kl 09:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons