Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Backes stryktips - din guide till 13 rätt: Stor analys - pricka in alla lågdivisionlagen

Här är Peter Backes stryktipsrad inför helgen. Ta rygg på honom mot 13 rätt!

Match 1: Tyresö-LdB FC Malmö 2
Liga: Damallsvenskan

LdB Malmö är redan klara seriesegrare och det är klart att det kan finnas en viss mättnad i bortalaget. Jag tror dock att Malmö är väldigt sugna på att gå genom säsongen obesegrat och att matchen sänds på tv hjälper motivationen. Tyresö har gjort det bra som nykomling och vill försvara sin fjärdeplats. Man håller dock inte samma nivå som Malmö och har dessutom duktige målvakten Carola Söberg avstängd här. Tror inte att Malmö förlorar det här men krysset är bara streckat på 23 procent och tas med.

Tidigare möte den här säsongen: 1-4
Fem senaste: -, -, -, -, -

Match 2: Östersund-Boden 1
Liga: Division 1 Norra
Nyckelmatch i bottenstriden där båda lagen har visat en uppåtgående formkurva på slutet. Boden har gjort två starka insatser mot topplag den senaste tiden, bortaseger mot HTFF och oavgjort mot Västerås, men det är lite för sent. Man är fortfarande sist i tabellen och har fyra poäng upp till Östersund ovanför strecket. Seger här är ett måste men Boden har bara en vinst på bortaplan i år och saknar avstängda duon Stafsula och Hiros. Östersund vann i Boden i våras och har inte förlorat hemma på länge. Knapp fördel Östersund men ettan är alldeles för stor favorit och 17 procent på tvåan är mycket intressant.

Tidigare möte den här säsongen: 1-0
Fem senaste: -, 1-0, 3-0, 1-0, -

Match 3: Västra Frölunda-Kristianstad 1
Liga: Division 1 Södra
Västra Frölunda är väldigt illa ute, med tre omgångar kvar är man nio poäng efter Skövde som är närmast ovanför strecket och har dessutom elva mål att plocka in. Det ska inte gå men så länge chansen finns där måste man försöka. Kristianstad har inget att spela för vilket talar för en motivationsetta, samtidigt finns det en viss risk att Frölunda redan har gett upp och gardering är att rekommendera.

Tidigare möte den här säsongen: 1-1
Fem senaste: 4-1, -, 3-0, 1-1, -

Match 4: Brentford-Oldham X
Liga: League One
Brentford har inlett säsongen svagt men slog Charlton senast vilket ger ordentlig medvind. Oldham inledde bra men har nu bara en seger på de åtta senaste och 1-1 hemma mot Leyton Orien senast övertygar inte. Samtidigt har gästerna bara förlorat två matcher den här säsongen, mot topplagen Brighton och Peterborough, och jag tror inte att tredje förlusten kommer här. Brentford har blivit klar favorit, jag håller inte med och spelar X2.

Tidigare möte den här säsongen: –
Fem senaste: 1-1, -, -, 2-2, 3-3

Match 5: Carlisle-Notts Co 1
Liga: League One
Carlisle förlorade toppmötet mot Peterborough i helgen men har fortfarande tätkänning och har varit stabilt i inledningen på säsongen. För Notts Co svänger det desto mer men gästerna är normalt starkare på hemmaplan och här saknar man avstängda mittfältsduon Bishop och Judge. Stark etta, strax över 50 procent på ettan är godkänt

Tidigare möte den här säsongen: –
Fem senaste: -, -, -, -, 2-1

Match 6: Colchester-Huddersfield 1
Liga: League One
Colchester är som enda lag i League One obesegrat men man har samtidigt haft svårt att avgöra matcher, sju kryss på de tio första omgångarna. Huddersfield har tappat lite efter en bra start och förlust hemma mot Bristol Rovers senast övertygar inte. Bra chans för Colchester men lagets ineffektivitet har straffats förr och en gardering rensar.
Tidigare möte den här säsongen: –
Fem senaste: 1-0, 0-0, -, -, 1-1

Match 7: Hartlepool-Peterborough 2
Liga: League One
Hartlepool skrällde borta mot Plymouth senast men har totalt sett fått en ganska jobbig start på säsongen och räcker inte till mot de bättre lagen i serien. Peterborough tog en stark seger borta mot Carlisle i helgen och har motsvarat de högt ställda förväntningarna. "Posh" är ett klart bättre lag än Hartlepool och till 45 procent är tvåan en bra spik.

Tidigare möte den här säsongen: –
Fem senaste: -, 1-2, -, 1-0, -

Match 8: MK Dons-Dagenham & Redbridge 1
Liga: League One
MK Dons gjorde en bra insats mot Colchester i helgen (1-1) och är fortfarande obesegrat på hemmaplan den här säsongen. Dagenham har inte vunnit på bortaplan men gästerna har spelat upp sig ordentligt på slutet och har tagit poäng mot bra motstånd tre matcher i rad (Charlton, Colchester, Swindon). Fördel MK Dons som är starka hemma men ettan har blivit väldigt stor favorit och en kryssgardering är motiverad.

Tidigare möte den här säsongen: –
Fem senaste: - , -, 4-0, -, -

Match 9: Rochdale-Yeovil 1
Liga: League One
Rochdale förlorade lite överraskande mot Exeter i helgen men har som helhet imponerat och svarade för en riktigt bra insats i sin senaste hemmamatch (3-0 mot Huddersfield). Yeovil vann bottenmötet mot Walsall senast, ingen riktig värdemätare, och det är mot bottenkollegor laget tagit sina segrar den här säsongen. Gästerna håller inte alls samma klass som motståndet här och på hemmaplan ska inte Rochdale göra något misstag.

Tidigare möte den här säsongen: –
Fem senaste: - , -, -, -, -

Match 10: Sheffield Wednesday-Leyton Orient 1
Liga: League One
Sheffield Wednesday har kommit ur sin svacka och poäng mot Oldham samt bortaseger mot Notts Co förra veckan var viktigt efter fyra raka förluster. Leyton Orient har det kämpigt i botten men har spelat upp sig den senaste tiden och har tre raka matcher utan förlust, senast 1-1 borta mot Oldham. Orient har dock normalt svårt på bortaplan och ett i grunden bättre Wednesday ska vinna det här, även fast ettan har blivit lite för mycket streckad.

Tidigare möte den här säsongen: –
Fem senaste: -, -, -, -, -

Match 11: Southampton-Tranmere 1
Liga: League One
Förra veckan var positiv för Southampton och inte minst segern mot topplaget Bournemouth (2-0) ger självförtroende. Det finns en klart högre kapacitet i Southampton än vad man har visat inledningsvis och fyra raka utan förlust visar att formen är på väg. Tranmere inleddes säsongen svagt men har ryckt upp sig lite och tog poäng mot serieledande Brighton i helgen. Det var dock på hemmaplan, borta mot Southampton ska man inte räcka till.

Tidigare möte den här säsongen: –
Fem senaste: 3-0, -, -, -, -

Match 12: Walsall-Exeter 2
Liga: League One
Walsall är sist i League One och har inte vunnit sedan i den tredje omgången. Nu har laget sex förluster på de sju senaste, inget vidare formbesked. Exeter har överraskat positivt den här säsongen och slog starka Rochdale i helgen. Tidigare har man tagit poäng mot lag som Charlton och Peterborough och med tanke på Walsalls usla form finns god chans till en ny seger.

Tidigare möte den här säsongen: –
Fem senaste: 3-0, -, - , -, -

Match 13: Crewe-Torquay 1
Liga: League Two
Crewe hade 4-1 i paus mot Chesterfield senast men slappnade av och tappade till 5-5. Det är dock ett Crewe som har varit bra i inledningen på säsongen och har åtta raka utan förlust. I veckan slog man Macclesfield i cupen och lagets offensiv har vaknat till liv, nio mål på de två senaste matcherna. Torquay inledde säsongen starkt med fyra raka segrar men har tappat formen totalt och har nu sex raka utan seger. Formen finns i hemmalaget och ettan känns trolig.

Tidigare möte den här säsongen: –
Fem senaste: 1-1, -, -, -, -

Publicerad 2010-10-08 kl 13:34
Annons
Annons
Annons