Bakslag för Potter - Chelsea tappade seger till kryss

Graham Potter och Chelsea gick mot tredje raka ligasegern.
Då chockade Ellis Simms och Everton sent med en kvittering.
- Det är ren kvalité i det där målet, säger Sky Sports expert Alan Smith efter 2-2-målet.

Den första halvleken slutade mållös och även om det inte blev några mål för Joao Felix då handlade ändå det mesta om honom i anfallsväg.

"Om Joao Felix kunde göra mål hade han varit en av de bästa i världen", skrev Independent-journalisten Miguel Delaney på Twitter efter 45 minuters spel.

I den andra halvleken skulle han sedan få utdelning.

Efter 52 minuters spel skapade han sig själv ett läge vid straffområdeslinjen och avslutet var välplacerat. Via stolpen och in kunde portugisen jubla över sitt första mål i Chelsea-tröjan på Stamford Bridge.

- Felix är den som stuckit ut i sin insats, säger Sky Sports Alan Smith efter 1-0-målet.

Men Everton skulle resa sig och det var på klassiskt Sean Dyche-vis man skulle kvittera. En lång hörna som James Tarkowski nådde högst på, Doucoure styrde vidare och Kai Havertz hann inte fram i sin rensning i tid. Bollen var över linjen och 1-1 var ett faktum.

- Det är ingen överraskning hur de gjorde det målet. Det är alltid det mest troliga sättet, sa Alan Smith om kvitteringen.

Men Chelsea skulle återta ledningen efter slarv i Everton-försvaret. Tarkowski rev ner Reece James och straffen var klar.

- En gåva, sa Alan Smith om straffen

Kai Havertz lurade ner Jordan Pickford åt fel håll och placerade in ledningsmålet för Chelsea. Men trots det skulle Chelsea få nöja sig med en poäng.

Everton trängde igenom på en sen kontring när Ellis Simms tog saken i egna händer och gick raka vägen mot mål och fick in bollen bakom Kepa i Chelsea-målet.

- Det är ren kvalité i det där målet, vem såg det komma?, säger Alan Smith i Sky.

Chelsea är tia i Premier Leagie inför landslagsuppehållet med 38 poäng på 27 matcher.

Chelsea: Kepa - Fofana, Koulibaly, Badiashile - James, Enzo, Kovacic, Chilwell - Pulisic, Havertz, Felix.

Everton: Pickford - Coleman, Godfrey, Keane, Tarkowski - Doucoure, Onana, Gana - Iwobi, McNeil, Gray.