Balotellis sköna revansch - avgjorde stormötet

Hårt kritiserad, utskrattad och hånad.
Men till slut fick Mario Balotelli sin revansch.
Liverpool-anfallaren avgjorde stormötet mot Tottenham med sitt 3-2-mål i slutet.

Raheem Sterlings fotskada satte stopp för stjärnans medverkan i mötet med Tottenham. Men desto mer glädjande för Liverpool var att Daniel Sturridge gjorde sin första start i Premier League sedan den 31 augusti efter de stora skadeproblemen under hösten.

Publiken på Anfield skulle bjudas på en mycket underhållande fotbollsmatch.
Det började en kvart in i matchen när hemmalaget tog ledningen. Lazar Markovic sköt mot den bortre stolpen från ett läge utanför straffområdet och Hugo Lloris kunde bara styra den in i mål. Ett skott som inte såg otagbart ut.

Drygt tio minuter senare kunde Tottenham utjämna. Harry Kane satte bollen mellan benen på Simon Mignolet fram till 1-1.

På tilläggstid i den första halvleken var Daniel Sturridge nära att ge Liverpool ledningen. Med en snärtig klack träffade han Lloris ena stolpe.

I den 53:e minuten fick hemmapubliken jubla igen. Daniel Sturridge utmanade Danny Rose i straffområdet och blev nedriven. Domaren pekade på straffpunkten och Steven Gerrard stegade upp. Liverpool-legendaren gjorde inget misstag och satt bollen tätt intill den högra stolpen. Hugo Lloris gick och rätt håll men kunde inte nå bollen.

Men hemmalagets ledning blev kortvarig. I den 61:a minuten sköt Christian Eriksen en frispark som Mignolet räddade, på returen slog Harry Kane in den till Moussa Dembele som med höften fick in bollen i mål till 2-2. Liverpool-spelarna ville ha det till offside men flaggan stannade nere. Det var belgarens första Premier League-mål sedan december 2013.

I den 84:e minuten kom så ögonblicket som den kritiserade anfallaren Mario Balotelli väntat på hela säsongen. Efter att ha blivit inbytt tio minuter tidigare höll sig italienaren framme på Adam Lallanas inspel och petade in 3-2. Målet var Balotellis första i Premier League för Liverpool, och det var också avgörande för matchen.

Efter den viktiga segern är Liverpool nu bara en poäng bakom Tottenham, som ligger på en sjätteplats i Premier League.

Publicerad 2015-02-10 kl 22:55