Bamford med hattrick på 20 minuter när Leeds besegrade Aston Villa

Nykomlingen Leeds United imponerar stort i Premier League.
Under fredagen besegrades Aston Villa där anfallaren Patrick Bamford stod för ett hattrick i andra halvlek - på 20 minuter.
- Vi spelade som Marcelo (Bielsa, tränare) vill att vi ska spela, säger målskytten Bamford enligt BBC.

Det hör inte till vanligheten att nykomlingar i engelska Premier League är med och slåss i toppen, men säsongens Leeds United är något utöver det vanliga.

Den första halvleken mellan Aston Villa och Leeds slutade mållöst där båda lagen skapade flera chanser. Villa har också förvånat många denna säsong då laget är obesegrade och med i toppen av tabellen. Framför allt har Villas försvarslinjen imponerat då man har spikat igen bakåt. Inför fredagens match hade laget endast släppt in två mål på de fem inledande omgångarna. Men den siffran skulle Leeds Patrick Bamford öka med några procent.

I den 55:e matchminuten spräckte Bamford Leeds nolla efter en kontring och drygt tio minuter senare var det dags igen - och snyggt var det. Med ett distinkt skott sköt 27-åringen bollen rakt i krysset. Bara några minuter senare fullbordades även hattricket fram till 3-0. Ett minst lika snyggt mål där Bamford fick bollen i straffområdet, dribblade av två Villa-spelare innan han placerade bollen tätt intill bortre stolpen. Ett mål som även spikade slutresultatet.

Bamfords hattrick var Leeds första i högstaligan sedan Mark Viduka den 5 april 2003. 27-åringen blev därmed stor hjälte för Leeds United som i och med resultatet klättrar upp till en tillfällig tredjeplats i tabellen. Aston Villa, som åkte på lagets första poängtapp denna säsong, kvar som tvåa.

- Vi spelade som Marcelo (Bielsa, tränare) vill att vi ska spela. Aston Villa är ett väldigt bra lag denna säsong. Vi visste att vi var tvungna att kontrollera matchen. Vi gav bort för många bollar i första halvlek men i andra kontrollerade vi allt, säger målskytten Bamford enligt BBC.