Barcelona cupmästare - efter jättekross mot Sevilla

La Liga

Barcelona är cupmästare i Spanien för 30:e gången.
Laget vann med hela 5-0 mot Sevilla, efter en stor uppvisning.
Titeln är dessutom lagets fjärde raka.

Barcelona fick en drömstart på Copa del Rey-finalen. Målvakten Jasper Cillessen satte en magisk utspark i djupled till Philippe Coutinho. Brassen rann igenom och serverade Luis Suarez öppet mål till 1-0 för Barca efter bara 14 minuters spel.

Efter 1-0 var det nästa bara Barcelona och 2-0 skulle också komma. Jordi Alba väggspelade med Andrés Iniesta på vänsterkanten. Alba klackade sedan till Lionel Messi snett inåt bakåt i straffområdet och argentinaren tryckte dit 2-0, helt otagbart för Soria i Sevilla-målet.

3-0 kom sedan av bara farten när Luis Suarez, efter väggspel med Messi, rullade in 3-0 efter 40 minuters spel.

Barcelona fortsatte att dominera i inledningen på den andra halvleken. Messi friställde Iniesta, som rundade Soria och satte 4-0 efter 52 minuter.

Sevilla var ett slaget lag och Barcelona fortsatte bara att rulla runt och briljera. Till slut fick Philippe Coutinho också hitta nätet, när han satte 5-0 på straffspark i den 70:e minuten.

Lagkaptenen Andrés Iniesta, som den senaste tiden har uppgetts lämna Barcelona efter säsongen, byttes ut med bara minuter kvar av matchen och möttes av stående ovationer från publiken.

Sevilla: Soria - Navas, Mercado, Lenglet, Escudero - Nzonzi, Banega - Sarabia, Vazquez, Correa - Muriel.

Barcelona: Cillessen - Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Busquets, Iniesta, Rakitic - Messi, Suarez, Coutinho.