Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barton berättar - om bråket som hindrade Arsenalflytten

England

Joey Barton var på väg att till Arsenal under sommaren. Men bråket med Gervinho stoppade affären.
- Annars hade det sett annorlunda ut, säger han till BBC.

Det var i augusti som mittfältaren blev uppsatt på transferlistan på grund av meningsskiljaktigheter med klubbledningen i Newcastle. Sedermera skrev han på för QPR, men Barton avslöjar nu att det lika gärna kunde ha blivit Arsenal.

Problemet var att han och Nerwcastle mötte just Londonlaget i säsongsinledningen, och då hamnade stjärnan i bråk med Arsene Wengers nyförvärv Gervinho. Ivorianen gav Barton en örfil, men den sistnämnde anklagades senare för att ha filmat i situationen.

- Fram till dess förde vi en del samtal, Arsenal och jag, men det är inte samma sak som att man faktiskt skrivit på ett kontrakt, säger Barton till BBC.

Annons

- Men om jag inte spelat mot dem i den där matchen är det möjligt att vi kunnat komma överens. Episoden med Gervinho skedde och det är ingenting jag kan påverka nu, men om det inte varit för den grejen vill jag tro att saker hade varit annorlunda, fortsätter han.

Barton valde i stället Loftus Road och QPR, där han nu trivs toppen.

- Det finns alltid ett skäl till att saker inträffar, och det är en läxa att lära sig. Just nu är vi ovanför Arsenal i tabellen och så vill jag ha det i maj också, säger Barton.

Publicerad 2011-09-22 kl 09:37

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto