Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Barton berättar - om bråket som hindrade Arsenalflytten

Joey Barton var på väg att till Arsenal under sommaren. Men bråket med Gervinho stoppade affären.
- Annars hade det sett annorlunda ut, säger han till BBC.

Det var i augusti som mittfältaren blev uppsatt på transferlistan på grund av meningsskiljaktigheter med klubbledningen i Newcastle. Sedermera skrev han på för QPR, men Barton avslöjar nu att det lika gärna kunde ha blivit Arsenal.

Problemet var att han och Nerwcastle mötte just Londonlaget i säsongsinledningen, och då hamnade stjärnan i bråk med Arsene Wengers nyförvärv Gervinho. Ivorianen gav Barton en örfil, men den sistnämnde anklagades senare för att ha filmat i situationen.

- Fram till dess förde vi en del samtal, Arsenal och jag, men det är inte samma sak som att man faktiskt skrivit på ett kontrakt, säger Barton till BBC.

- Men om jag inte spelat mot dem i den där matchen är det möjligt att vi kunnat komma överens. Episoden med Gervinho skedde och det är ingenting jag kan påverka nu, men om det inte varit för den grejen vill jag tro att saker hade varit annorlunda, fortsätter han.

Barton valde i stället Loftus Road och QPR, där han nu trivs toppen.

- Det finns alltid ett skäl till att saker inträffar, och det är en läxa att lära sig. Just nu är vi ovanför Arsenal i tabellen och så vill jag ha det i maj också, säger Barton.

Publicerad 2011-09-22 kl 09:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons