Barton rasande på Seb - efter solklar hands i derbyt

SUNDERLAND - NEWCASTLE 0-1
0-1 Steven Taylor 63'

Tyneside-derbyt är ett av Englands hetaste. Sebastian Larsson ställs öga mot öga med Joey Barton på mittfältet. Sunderland använder sig av exakt samma startelva som i förra veckans säsongsöppnare av Premier League.

Redan från start sjuder Stadium of Light av bara den. Och när Sebastian Larsson boxar undan bollen - på egen mållinje - når matchen definitivt kokpunkten. Svensken ska nicka undan Shola Ameobis och Joey Bartons attack, missbedömer och använder till synes avsiktligt näven i stället.

Barton - vem annars - rusar fly förbannad fram till domaren, som dock missat situationen. Efter att ha konfererat med sin linjeman under ett par minuter beslutar Howard Webb att döma hörna, vilket minst sagt får anses vara tur för Larsson. Situationen hade lika väl kunnat utmynna i straff och ett rött kort.

Newcastle får dock ett visst mått av poetisk rättvisa när Steven Taylors perfekt placerade inläggsfrispark seglar över alla spelare i boxen - och in i mål bakom Sunderlands målvakt Mignolet.

Sebastian Larsson blir utbytt efter 82 minuter och en kort stund senare får Phil Bardsley sitt andra gula kort efter en dobbtackling på Coloccini. Sunderland spelar klart med en man mindre och matchen slutar 0-1.

Sunderland: Mignolet – Bardsley, Brown, Ferdinand, Richardson – Larsson, Cattermole, Colback, Elmohamady, Sessegnon – Gyan.

Newcastle: Krul – Simpson, Taylor, Coloccini, Taylor – Tiote, Cabaye, Barton, Obertan, Gutierrez – Ameobi.

Publicerad 2011-08-20 kl 16:30