Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

BBC: Everton har överklagat - PL-säsongen kan avgöras efter sista omgången

Premier League

Everton har överklagat klubbens senaste poängavdrag, rapporterar BBC.
Därmed skulle PL-säsongen kunna få vänta på ett avgörande till fem dagar efter sista speldagen. 

Foto: Bildbyrån.

Everton har, på många sätt och vis, haft en turbulent säsong med anledning av brott mot Premier Leagues vinst- och hållbarhetsregler. 

I fjol straffades Everton med ett poängavdrag om tio poäng, och därefter överklagade klubben beslutet, vilket gjorde att det "bara" blev ett avdrag om sex poäng. I början av april kom nästa smäll med ett avdrag om två poäng, och nu rapporterar BBC, precis som flera andra brittiska medier, att Merseyside-klubben har överklagat det senaste avdraget.

Än så länge har däremot Everton inte släppt ett bekräftande pressmeddelande, om att klubben har överklagat avdraget om två poäng. 

Annons

Enligt BBC är deadline för överklagandeprocessen den 24 maj, vilket är efter den sista omgången, som spelas den 19 maj. Det innebär att det kan bli så att den slutliga tabellen inte fastställs - förrän fem dagar efter den sista speldagen. 

Everton är nämligen just nu på 16:e-plats i bottenstriden med två poäng ner till Luton på nedflyttningsplats i Premier League. Everton har sju matcher kvar att spela av ligasäsongen. 

Publicerad 2024-04-15 kl 14:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto