Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

BBC: Nytt bud lagt på Everton

Premier League

Everton är till salu.
Nu uppger BBC att ett konsortium, där en saudisk kunglighet ingår, lagt ett bud. 

Foto: Bildbyrån.

Everton är sedan en tid tillbaka till salu. 

I höstas meddelade Premier League-klubben att en överenskommelse har nåtts mellan Farhad Moshiri, som är majoritetsägare, och den amerikanska investeringsfonden 777 Partners gällande 94 procent av klubbens aktier. Däremot blev affären aldrig slutförd, då tidsfristen för ett övertagande nyligen löpte ut. 

Nu rapporterar BBC om att nya intressenter har dykt upp gällande att köpa klubben. 

Enligt BBC leder den London-baserade affärsmannen och advokaten Vatche Manoukian ett konsortium, där bland annat en icke namngiven medlem i Saudiarabiens kungafamilj ingår, samt familjer med ett högt nettovärde i USA. 

Annons

Manoukian konsortium uppges se på Everton som "en sovande jätte" med potential att utmana i toppen av världsfotbollen, och sägs lagt ett bud på 400 miljoner pund, motsvarande 5,4 miljarder svenska kronor för att ta över klubben. 

Vidare rapporteras Everton-supportrarna och de lokala affärsmännen Andy Bell och George Downing, precis som MSP Sports Capital, lämnat bud, medan Roma-ägaren Dan Friedkin, Michael Dell från Dell Technologies och Kenneth King från A-Cap påstås vara intresserade. 

Supporterorganisationen Everton Fan Advisory Board, som jobbar för att klubbens ledning ska ta hänsyn till supportrars åsikter, släppte samtidigt under måndagen ett öppet brev till potentiella köpare med en uppmaning om att ha ett "öppet, transparent och regelbundet engagemang" i förhållande till supportrar. 

Annons

Everton slutade i år på 15:e-plats i Premier League. 

Publicerad 2024-06-10 kl 16:31

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto