Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Bellamy förklarar fylleattacken: "Därför slog jag Riise med golfklubba"

Foto: Scanpix

Fylla, ilska och dumhet på högsta nivå.

Så förklarar Craig Bellamy varför han angrep John Arne Riise med en golfklubba.

"Jag uppförde mig patetiskt", skriver han i sin nya självbiografi.

Det var under ett träningsläger med Liverpool 2007 som en berusad Bellamy gick till attack mot klubbens norske vänsterback. Nu redogör han för bakgrunden till alltsammans i sin nya bok "GoodFella", som the Mirror tagit del av. Och berättelsen är minst sagt märklig.

Under sista kvällen på träningslägret, som var en uppladdning till en Champions League-match mot Barcelona, gick Liverpools spelare ut för att roa sig. Det vankades karaoke på en bar vid Algarvekusten och sällskapet hade fått tillåtelse av managern Rafa Benitez att "ta ett par glas". Bellamy medger att han själv - grundligt - följde den uppmaningen och dessutom gjorde sitt för att reta Riise.

"Jag sade till "Ginge" (Riise) att han måste sjunga en sång, men han vägrade. När jag ändå inte gav mig blev han förbannad. Han reste sig inför resten av truppen och skrek: "Det räcker nu. Jag tänker inte göra det och jag är trött på ditt förbannade tjat", skriver Bellamy i boken.

Walesaren förklarar att han på den tiden hade svårt att hantera sitt raseri, och då särskilt om han drack. Istället för att strunta i grälet med Riise tyngde det honom allt mer under kvällen. Han kände sig förödmjukad av den offentliga utskällningen, och framåt småtimmarna förklarade Bellamy att stunden var kommen för hämnd. På väg hem från krogen vände han sig till rumskompisen Steve Finnan.

"Jag sade till "Finny": Den där rödhåriga jäveln har förnedrat mig. Han talar inte till mig på det sättet. Inte inför alla", skriver Bellamy.

Trots Finnans protester gick Craig Bellamy till sitt hotellrum, halade fram en järnåtta ur golfbagen och sökte sedan upp den sovande Riise. Finnan följde med, men tog ganska snart skydd bakom en dörr.

"Jag ville bara skrämma Riise. Vi brukade tjafsa en del på träningarna och han hade gett mig några smällar den veckan. Jag brukade titta på honom och tänka: "Dra åt helvete, Ginge". Nu skulle jag betala tillbaka. Vi gick till hans rum och knackade på, men det kom inget svar. Då klev jag rakt in och tände lyset", skriver Bellamy.

Överraskningsmomentet blev totalt och Riise drabbades av panik när han plötsligt tvingades upp ur djupsömnen. Med ett par snabba rapp klippte Bellamy till homom över ryggen med golfklubban.

"Det var inga riktiga svingar, mer som snärtar. Annars hade jag träffat taket i baksvingen. Jag tittade på Riise och sade: "Om du någonsin talar om mig på det där sättet framför andra människor igen, då får du den här i huvudet nästa gång, Jag hotade honom om och om igen. Precis som berusade personer tenderar att göra eldade jag upp mig allt mer", skriver Bellamy.

"När jag ser tillbaka på hur jag uppträdde skäms jag ögonen ur mig. Det var patetiskt. Dumhet på högsta nivå. Jag var full och uppförde mig som en mobbare", fortsätter han.

Men redan nästa morgon uppdagades alltsammans. Rafa Benitez konfronterade Bellamy med anklagelserna från Riise, och då fanns inget annat alternativ än att erkänna.

"Rafa såg faktiskt matt ut. Han förklarade att jag inte var den enda som skapat trubbel kvällen före. Till exempel hade Jerzey Dudek hamnat i bråk med barpersonalen och tvingats tillbringa natten i en fyllecell. "Vilken tur", tänkte jag, "Det är mycket värre än min grej. Det kanske räddar mig". Men oj så fel jag hade, skriver Bellamy.

I stället läckte händelsen snabbt till pressen och Bellamy blev hudflängd under flera veckors skriverier. Till sist valde han att svara på alla artiklar och hån på ett alldeles särskilt sätt. Efter att ha gjort mål för Liverpool firade Bellamy med en imaginär golfsving, som på bilden här ovanför.

Publicerad 2013-05-31 kl 09:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons