Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Benfica-topp besviken på Fernández: "Ville inte att han skulle bära vår tröja igen"

Premier League

Enzo Fernández tvingade fram sin rekordflytt till Chelsea.
Nu har Benfica-presidenten Rui Costa uttalat sig.
- Jag kommer inte att fråga över honom, säger han enligt CBS.

0:42
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett av Enzo Fernández mål för Argentina i VM 2022.

Efter många om och men blev Enzo Fernández till slut klar för Chelsea. Londonklubben betalade runt 1,375 miljarder för att köpa loss mittfältaren, som gjorde allt i sin makt för att lämna Benfica.

Förutom att försöka strejka sig bort hotade han även med att inte spela en enda match mer och i stället återvända till Argentina för att forcera fram en övergång, har portugisiska Record hävdat. Hot som till slut gav effekt.

Nu har Benfica-presidenten Rui Costa kommenterat rekordaffären, som är den dyraste någonsin i Premier League.

- Jag föreslog för Chelsea att han skulle stanna till i sommar och då säljas för ett lägre belopp. Men spelaren vill ändå inte stanna i Benfica, och det var här allt förändrades. Jag hade förhoppningen att Enzo skulle vilja slåss om ligatiteln med oss. När jag insåg att han inte ville det, då ville jag inte heller att han skulle bära Benfica-tröjan igen, säger Costa enligt CBS-journalisten Ben Jacobs.

ANNONS

- Från det ögonblick Enzo insåg att hans värde motsvarade utköpsklausulen var han kompromisslös. Vi insisterade, men spelaren visade ingen öppenhet till att fortsätta i Benfica. En spelare som även med möjligheten att inte förlora en enda euro och säkra ett kontrakt med Chelsea (från och med i sommar) ändå inte vill stanna, den spelaren kan inte längre sätta sin fot i vårt omklädningsrum.

Rui Costa syftar på att Benfica tidigt gick med på att sälja argentinaren till Chelsea i januari, men att själva flytten skulle bli av först efter säsongen. Benfica var då villigt att kompensera Fernández för den lön han gick miste om under våren, men det erbjudandet förkastades.

- Han gav oss inte någon chans. Jag gjorde mitt bästa. Jag är ledsen, men jag kommer inte att gråta över en spelare som inte ville stanna, avslutar Costa.

ANNONS

Enzo Fernandez har skrivit på ett kontrakt till 2031 med Chelsea.

Publicerad 2023-02-02 kl 21:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto