Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Benitez kan tvingas sälja Gerrard eller Torres: Jag behöver £60 miljoner

Liverpools säsong har varit ett fiasko. Benitez säger nu att han behöver pengar och spelare för att kunna utmana igen.
– Kostnaden för en spelare av toppklass är £20 miljoner. Så med tre-fyra spelare får ni göra matematiken, sa Benitez till the Daily Star.

Det mesta har gått fel för Liverpool den här säsongen och både Jamie Carragher och Fernando Torres har sagt att truppen inte är tillräckligt bra.

– Om du analyserar vad Fernando och Jamie Carragher har sagt, så pratade de om att vi behöver fyra-fem nya spelare till nästa säsong. Det spelar ingen roll om det är tre, fyra eller fem. Kostnaden för en spelare av toppklass är £20 miljoner. Så med tre-fyra spelare får ni göra matematiken. Behöver jag tre-fyra spelare? Ja, jag tycker det.

Liverpool har stora problem med ekonomin och klubben är kraftigt skuldbelagd. Ägarna försöker sälja klubben och kanske är nya investerare enda sättet för Liverpool att få in pengar. Benitez verkar annars inställd på att sälja.

– Det är alltid enklare att värva mer spelare med mer pengar. Folk kan tala om den och den spelaren, men om du inte har £60 miljoner varenda år, då går det inte.

Benitez säger också att han helst vill sälja spelare som inte spelar, men att det är svårt att få stora pengar för de spelarna. På frågan om han kunde tänka sig att sälja sina storspelare – Gerrard och Torres – svarade han så här.

– Jag tror inte att jag kommer behöva göra det. Men det beror på investerarna. Vår tanke är att behålla ryggraden i laget.

Publicerad 2010-04-11 kl 19:38
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons