Blackstenius gav svar på bänkningen - frälste Arsenal tolv minuter efter sitt inhopp

Women´s Super League

Stina Blackstenius inledde Arsenals toppmöte med Manchester City på bänken.
Då blev hon inbytt i den 75:e minuten och sköt hem segern till Arsenal i den 88:e minuten.

Women's Super League smygstartade efter landslagsuppehållet under lördagen när Chelsea krossade Aston Villa med 6-0. Under söndagen var det dags för lokalrivalen Arsenal som tog emot Manchester City hemma på Meadow Park.

I svenskväg valde Arsenal-tränaren Jonas Eidevall att bänka Stina Blackstenius medan Amanda Ilestedt startade i mittlåset. Men ändå skulle den förstnämnda att spela huvudroll.

Steph Catley gav Arsenal ledningen med ett vänsteravslut i det bortre krysset när matchen bara var 14 minuter gammal. Sex minuter senare fick hemmalaget drömläge att utöka sin ledning på straff, men lagkaptenen Kim Littles straff räddades av Khiara Keating i City-målet.

När det endast återstod 18 minuter av ordinarie tid kvitterade Manchester City genom Chloe Kelly. Då såg Arsenal länge ut att tappa viktiga poäng mot toppkonkurrenten - men en viss svenska skulle få det sista ordet.

Blackstenius byttes in i den 75:e minuten och i den 88:e minuten frälste hon sitt Arsenal när hon utnyttjade ett misstag av Keating. Den unga målvakten tajmade en utrusning fel och fick se bollen studsa över sig och då var Blackstenius vaken, stal bollen och rullade in 2-1-målet i öppet mål.

2-1 blev slutresultatet. Segern innebär att Arsenal tar sig upp på delad andraplats i tabellen tillsammans med Manchester City och Tottenham. Samtliga tre lag har tio poäng och placerar sig tre poäng bakom serieledande Chelsea.

Arsenal: Zinsberger - McCabe, Wubben-Moy, Ilestedt, Catley - Pelova, Wälti - Lacasse, Little, Foord - Russo.

Manchester City: Keating - Morgan, Kennedy, Ouahabi, Lopez - Hasegawa, Roord - Kelly, Fowler, Hemp - Shaw.