Blackstenius räddade poäng för Arsenal

Women´s Super League

Arsenal såg ut att tappa tunga poäng mot Manchester United.
Då klev Stina Blackstenius fram och gjorde sitt första mål i Arsenal-tröjan på sin födelsedag.

Tio minuter tog det för Manchester United att ta ledningen borta mot Arsenal genom Alessia Russo som mötte bollen med pannan från en hörna, och hittade in i målet.

Och Arsenal såg länge ut att tappa viktiga poäng.Första farliga kvitteringsläget kom när Vivianne Miedema dundrade bollen i ribban. Och andra när Mary Earps stod för en fenomenal räddning efter en kontring från hemmalaget, Miedema skickade in bollen mot Caitlin Foord som inte lyckades få hål på Earps.

Men i den 58:e minuten byttes Stina Blackstenius, och det skulle göra hela skillnaden. Svenskan som varit utanför truppen ett tag på grund av sjukdom var tillbaka, och det med besked.

20 minuter efter att Blackstenius hoppat in kom också kvitteringen, och Blackstenius som blir 26 år i dag kunde fira sitt första mål i den rödvita-tröjan. Miedema skickade en djupledsboll som den svenska landslagsstjärnan kunde sticka på och Earps hade inte en chans när Blackstenius petade in bollen.

Det blev inte mycket mer för Arsenal, och inte heller för 26-åringen. Ett poäng mot United när matchen slutade 1–1. Arsenal toppar fortsatt tabellen på 30 poäng, med två fler matcher spelade än Chelsea som just nu har 25 poäng.