Blackstenius tvåmålsskytt - Arsenal bärgade ny seger

Women´s Super League

Arsenal krossade Brighton med 4-0.
I första halvlek stod Stina Blackstenius för dubbla mål.
- Jag skulle vara rädd om jag ställdes mot henne, säger Arsenals Victoria Pelova, till Sky Sports, om Blackstenius efter matchen.

Jonas Eidevalls Arsenal tampas i toppen i Women's Super League, och bortaspelade under onsdagskvällen mot Brighton & Hove Albion i ligan. Arsenal behövde en seger för att närma sig Manchester United i serieledning, och behövde inte vänta länge på att få fira.

Svenska landslagsforwarden Stina Blackstenius, som spelade från start, slog redan i den sjätte minuten till med ett välplacerat avslut och fick jubla över 1-0, och två minuter senare var hon kylig igen framför mål och blev tvåmålsskytt till 2-0.

- Hon är så självsäker, jag skulle vara rädd om jag ställdes mot henne, så jag är glad över att spela bakom henne, för att kunna servera henne bollen, säger Arsenals Victoria Pelova, till Sky Sports, om Blackstenius efter matchen.

Arsenal slog därefter inte av på takten, och i slutet av första halvlek såg Frida Leonhardsen Maanum och Victoria Pelova till att bortalaget gick till pausvila i 4-0-ledning. Fler mål än så blev det inte, och därmed blev det en storseger för London-klubben.

Blackstenius blev utbytt efter 85 minuters spel, medan svenska landslagskompisarna Emma Kullberg och Julia Zigiotti Olme startade för Brighton i matchen. Kullberg spelade hela matchen, medan Zigiotti Olme blev utbytt efter 77 minuter.

Arsenal är på tredje plats med fem poäng upp till tvåan Chelsea och med sex poäng upp till ettan Manchester United. United har en match mer spelad än London-klubbarna.

Brighton är i sin tur på nionde plats i Women's Super League.