Blackstenius utanför truppen - Eidevall bröt tunga trenden

Women´s Super League

Det har gått tungt för Arsenal på senare tid.
Men mot Brighton & Hove Albion vände Jonas Eidevall på trenden.

Arsenal må toppa tabellen, men det har inte undgått någon att det gått tungt för Londonlaget som innan dagens seger bara hade vunnit en match på de sju senaste.

När man ställdes mot Brighton & Hove Albion blev det uppförsbacke nästintill direkt. En frispark skickades in mot Arsenals straffområde och Emma Koivisto nickade in bollen över Manuela Zinsberger. Därmed bröt hon Brightons 465 minuter långa måltorka.

Poängtapp mot Brighton hade kunnat kosta Arsenal en hel del, då man har ett tufft spelschema framför sig. Men när Arsenal klev ut efter halvtidsvilan var det som att se ett helt nytt lag och gästerna hade svårt att hänga med i tempot.

I den 55:e minuten klev Vivianne Miedema fram och satte dit kvitteringen. Hemmalaget fick en frispark utanför straffområdet som Beth Mead skickade in mot den bortre stolpen, och där stötte Miedema in bollen.

Sen kom också slutresultatet 2-1. Denna gång var det istället Mead som klev fram - även denna gång med ett frisparksmål. Även här strax utanför straffområdet kunde hon ställa upp och skruva bollen förbi målvakten.

Stina Blackstenius, som skrev på för Arsenal i mitten av januari, var utanför speltruppen för första gången sedan hon anslutit till Londonlaget.

- Blackstenius och flera av våra spelare är sjuka, vilket gör den här vinsten ännu mer imponerande, säger Jonas Eidevall till Fotbollskanalen.

Arsenal toppar just nu tabellen på 29 poäng tätt efterföljt av Chelsea på 25 poäng och Manchester United på 24.