Blytung seger för Manchester United - Rashford frälste på tilläggstid

Manchester United gick mot 0-0 hemma mot West Ham.
Då klev Marcus Rashford fram och avgjorde på tilläggstid.
- En fantastisk känsla, säger matchvinnaren till BBC.

Efter ett inbrott i hemmet i veckan saknades Victor Nilsson Lindelöf när Manchester United tog emot West Ham under lördagen. Den svenske anfallstalangen Anthony Elanga, 19, fick dock förnyat förtroende efter målet mot Brentford senast. Han gjorde därmed sin tredje raka ligamatch från start.

Hos gästerna gjorde andremålvakten Alphonse Areola sin Premier League-debut för West Ham i Lukasz Fabianskis frånvaro.

Cristiano Ronaldo, som kom till start trots nacksmärtor, testade ett avslut efter knappa kvarten som blockerades av Craig Dawson. Några minuter senare störtade portugisen fram på ett hårt inlägg från landsmannen Bruno Fernandes, men Ronaldo hann inte fram till bollen. Kort därpå slog Elanga ett vänsterinlägg som Diogo Dalot nickade utanför.

I slutet av första halvlek ropade Ronaldo sedan på straff när han gick omkull i en duell med Kurt Zouma, men huvuddomaren Jon Moss viftade avvärjande. Det ledde till kraftiga protester från superstjärnan som skällde ut Moss efter noter. Resultatet var 0-0 i paus efter att inget av lagen lyckats träffa mål med ett avslut.

Det blev det snabbt ändring på i andra halvlek när Fred tvingade Areola till en vass räddning med ett distansskott. Det var matchens dittills bästa målchans. Elanga kom sedan nära att näta när han hade ett volleyskott som smet strax utanför stolpen. Därefter blev svensken utbytt mot Marcus Rashford efter 61 minuter.

"Ännu en energisk insats från Elanga", berömmer Sky Sports-experten Nick Wright i Skys liverapport från matchen. Svensken hyllades också med stående ovationer från läktarna i samband med bytet.

Matchen såg sedan ut att sluta 0-0 - innan Rashford klev fram. På ett vänsterinspel från inbytte Edinson Cavani (som var på rätt sida offsidelinjen) höll sig Rashford framme och rakade in 1-0. Då stod klockan på 92:30 i en match med tre tilläggsminuter. Ett blytungt segermål som skickade hemmafansen på Old Trafford i extas.

Det blev matchens enda fullträff när Manchester United tog en extremt viktig seger i kampen om Champions League-platserna. Laget är nu uppe på fjärde plats i Premier League-tabellen och går förbi just West Ham.

- Det är självklart ett viktigt mål och så sent är det en fantastisk känsla. Vi måste använda oss av den vinnande känslan, säger en lycklig Marcus Rashford till BBC.

- Vi kunde ha varit lite bättre med bollen, men vi lyckades få målet som vi behövde och kan använda det som motivation nu.

I bortalägret var det desto dystrare miner.

- Jag tycker att oavgjort var ett rättvist resultat. Det fanns inte många stora målchanser i matchen. Men att vara naiv på det sättet och ge bort ett mål de sista 20 sekunderna är förkrossande, säger West Ham-mittfältaren Declan Rice till BBC.

Manchester United: De Gea - Dalot, Maguire, Varane, Telles - Fred, McTominay - Greenwood, Fernandes, Elanga - Ronaldo.

West Ham: Areola - Coufal, Dawson, Zouma, Cresswell - Rice, Soucek - Bowen, Lanzini, Fornals - Antonio.