Brentford tystade Everton-fansen efter vändning

Everton kämpar för att hålla sig kvar i Premier League.
Men på söndagen föll man tungt med 2-3 efter dubbla röda kort och vändning från Brentford.

Everton kämpar på för fullt för att hålla sig kvar i Premier League med två omgångar kvar. Liverpool-laget gick in i söndagens match med bra självförtroende efter tre matcher utan förlust.

I tabellen återfanns Frank Lampards gäng på en 16:e-plats och 36 poäng, medan Brentford stod på 43 poäng.

Matchen började bra för Everton som tog ledningen redan i tionde minuten genom Dominic Calvert-Lewin. Däremot fick hemmapubliken dra efter anden åtta minuter senare, då 19-årige Jarrad Branthwaite fick syna det röda kortet efter en rörig situation som slutade i målchansutvisning. Tungt för Everton som alltså fick klara sig resten av matchen med tio spelare.

I 37:e minuten kom ännu ett bakslag för Liverpool-klubben när Séamus Coleman försökte rensa men fick in bollen i sitt eget mål. 1-1 stod sig sedan till strax innan halvtidsvilan, då Everton tilldömdes en straff. I 47:e matchminuten kunde därför Richarlison återta ledningen från elvameters-punkten.

Frank Lampard och company gick därmed in i halvtidsvilan med hopp, trots en man mindre på plan.

Men hoppet släpptes en kvart in i andra halvlek då Yoane Wissa nickade in en hörna i 62:e, och Rico Henry använde huvudet två minuter senare för att få fram slutresultatet.

Everton kämpade på för en kvittering men förgäves, och i 86:e fick ännu en Everton-spelare rött kort då José Salomón Rondón gick in för hårt i en situation. De sista minuterna fick Everton spela med två man mindre och se sig besegrat.

Nästa vecka ställs Everton mot Crystal Palace och Arsenal i två matcher som kommer avgöra klubbens öde.

Everton: Pickford - Holgate, Mykolenko, Coleman, Branthwaite - Doucouré, Gomes -  Richarlison, Calvert-Lewin, Iwobi, Gordon.

Brentford: Raya - Henry, Jansson, Ajer, Bech Sørensen - Nørgaard, Jensen, Eriksen, - Wissa, Toney, Mbeumo.