Brighton chockade Tottenham - Trossards mål gav Potter tre poäng

Efter förlust mot Liverpool i veckan blev det en ny förlust för Tottenham mot Brighton.
Leandro Trossards mål i den 17:e minuten chockade Spurs och spikade slutresultatet 1-0.

I torsdags åkte Tottenham på en tung hemmaförlust mot Liverpool, när den regerande Premier League-mästaren vann med 3-1. Under söndagen var det dags för ny match, denna gången på den engelska sydkusten mot Graham Potters Brighton.

Men då fick man inte starten man sökte. Efter bara 17 minuter gjorde belgaren Leandro Trossard, på framspelning från tyske Pascal Gross.

Tottenham försökte kvittera, men det var inte deras kväll. Harry Kane saknades efter skadan han drog på sig mot Liverpool i veckan och Bergwijn, Son och Bale - som bildade anfallstrio för Tottenham - lyckades inte aldrig punktera Brightons nolla.

Istället var det Brighton som var närmst ytterligare ett mål. Med fem minuter kvar att spela frispelades Aaron Connolly, men Tottenhams Toby Alderweireld offrade sig och räddade bollen framför ett öppet mål.

Men Trossards mål blev matchens enda. Brighton chockade Tottenham och Londonlagets tunga vecka fortsatte med ytterligare en förlust. Man hade chansen att gå om West Ham på Europaplats, men får alltjämt stå kvar på sin sjätteplats.

Brighton, å andra sidan, säkrar sin position på säker mark. Man har nu sju poäng ner till Fulham på nedflyttningsplats.

Brighton: Sanchez - White, Dunk, Webster - Veltman, Gross, Bissouma, Mac Allister, March - Maupay, Trossard.

Tottenham: Lloris - Sanchez, Alderweireld, Rodon - Sissoko, Ndombele, Höjbjerg, Davies - Bale, Son - Bergwijn.