Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Brittisk media: Skälet bakom uppskjutna PL-omgången

Premier League

Helgens Premier League-omgång är uppskjuten.
Nu skriver Daily Mail att ett skäl är att ligan kände oro över att supportrar skulle agera respektlöst vid hyllningar till den avlidna drottningen. 

Foto: Bildbyrån.

Under torsdagskvällen avled den brittiska drottningen Elizabeth II, 96 år gammal, och därefter kom besked om att helgens Premier League-omgång skjuts upp. Det beslutet har i sin tur lett till kritik, då en del tycker att drottningen kunde hedrats inför och under matcher med tysta minuter, nationalsång och sorgband. 

Nu rapporterar den engelska tidningen Daily Mail om en anledning till beslutet att skjuta upp omgången. Enligt tidningen har det att göra med att Premier League-organisationen kände oro över om alla supportrar skulle acceptera hyllningarna till drottningen. 

Daily Mail nämner mötet mellan Shamrock Rovers och Djurgården i torsdags i Europa Conference League som ett exempel, då Rovers-fans sjöng hånfulla sånger om Elizabeth II. Detta kort efter drottningens död. 

ANNONS

"Högst olämpligt och opassande", fördömde klubben i ett pressmeddelande. 

Publicerad 2022-09-10 kl 15:35

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto