Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Brittisk media: Spricka mellan Guardiola och Cancelo bakom chockflytten

Premier League

João Cancelo, 28, är på väg bort från Manchester City.
Detta efter en schism med huvudtränare Pep Guardiola, hävdar Daily Mail.

Foto: Bildbyrån

João Cancelo och Pep Guardiola.

Tidigare under måndagen kom plötsliga uppgifter om att João Cancelo är på väg bort från Manchester City. The Athletic uppgav att ytterbacken är nära att bli utlånad till Bayern München, med en köpoption inskriven i avtalet.

Cancelo har fått minskad speltid den här säsongen vilket är en av anledningarna till att han vill lämna den regerande Premier League-mästaren, uppger Daily Mail. Enligt tidningen har 28-åringen öppet uttryckt sitt missnöje över utebliven speltid senaste tiden vilket har lett till att hans relation med huvudtränare Pep Guardiola successivt har försämrats efter Qatar-VM.

Sammantaget har situationen lett till att Cancelo nu är villig att lämna Manchester City. Daily Mail hävdar vidare att portugisen och Guardiola har haft "hetlevrade diskussioner" om situationen, och trots att Citys bredd nu försvagas uppges klubben vara redo att släppa 28-åringen ändå.

Annons

Daily Mirror har samma uppgifter och menar att City-tränaren har varit frustrerad över Cancelos bristande form.

Efter Nathan Akés formtopp och unge Rico Lewis genombrott tror klubbledningen att det finns tillräckligt med täckning på ytterbackspositionerna även om man inte lyckas hitta en ersättare innan transferfönstret stänger i morgon, tisdag.

Totalt har Joao Cancelo gjort nio mål samt 22 assist på 154 matcher i City-tröjan sedan han anslöt från Juventus 2019. Hans nuvarande kontrakt sträcker sig till 2027.

Publicerad 2023-01-30 kl 15:36

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto