Cahill frälste på sin 30-årsdag - Defoe sumpade straff på övertid

Everton-Tottenham 2-2
0-1 47' Jermaine Defoe 0-2 59' Michael Dawson 1-2 77' Louis Saha 2-2 88' Tim Cahill

Det var stor dramatik på Goodison Park där Tottenham fick straff på övertid sedan Tony Hibbert sänkt Wilson Palacios. Målvakten Tim Howard fick dock ut benet och räddade Jermaine Defoes låga straff.

En magisk kväll för hemmalaget som dessutom gick från 0-2 till 2-2 under sista kvarten i en match där Spurs hade det mesta fram till just Evertons reducering. Tim Cahill, som fyller 30 år idag, stod placerad framför mål och nickade in ett skottförsök till 2-2. Inhoppare Louis Saha hade då reducerat genom att styra upp bollen i nättaket från nära håll.

Tungt för Tootenham för vilka just Defoe skarvade in 1-0 efter 47 minuter och Michael Dawson kastat sig fram och nickat in 2-0 efter 59 minuter. Everton som redan hade så kallad "skadekris" fick dessutom se mittbacken Joseph Yobo kliva efter 14 minuter. Det blev därför ytterbackarna Lucas Neill och Tony Hibbert som agerade mittbackar vilket syntes när Hibbert tacklade Palaciso på slutet - men Howard räddade hemmalaget.

Publicerad 2009-12-06 kl 18:45