Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Camerons lugnande besked till PL-spelarna: "Kommer inte ske omedelbara förändringar"

Foto: SCANPIX

Många spelare i Premier League uppfyller inte längre Storbritanniens krav. Men enligt David Cameron kommer detta inte att påverka spelarna i dagsläget. 
- Jag vill försäkra EU-medborgare som lever här att det inte kommer att ske några omedelbara förändringar, säger premiärministern.  

Beskedet slog ner som en bomb i Europa. Storbritannien lämnar EU efter en folkomröstning där Brexit-sidan vann med knapp majoritet.

Beslutet kan komma att påverka Premier League men på kort sikt lär inte förändringarna märkas. Premiärministern David Cameron meddelade på en presskonferens under morgonen att inga omedelbara reformer kommer att träda i kraft.

- Jag vill försäkra britter som lever utomlands samt EU-medborgare som lever här att det inte kommer ske några omedelbara förändringar, säger Cameron.

För att icke-EU-medborgare ska få tillåtelse att spela fotboll i Storbritannien finns vissa krav som baseras på vilket land spelaren kommer ifrån. En spelare från ett land som finns med bland de tio främsta på Fifas världsranking behöver enbart ha spelat 30 procent av sin nations matcher de senaste två åren. Ju längre ner ett land ligger på rankingen desto högre procentandel matcher måste spelaren ha avverkat.

Det finns, i och med uttåget ur EU, över 100 spelare i dagsläget som inte längre lever upp till Storbritanniens krav, exempelvis Dimitri Payet, N’Golo Kanté och Anthony Martial. Chanserna att dessa kommer att påverkas av Brexit är efter premiärministerns uttalanden dock små. 

Publicerad 2016-06-24 kl 09:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons