Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Championship-anfallarens sorgliga besked – tvååriga dottern hastigt avliden

Championship

Benik Afobe saknades när Bristol slog Huddersfield på lördagen.
Nu berättar han varför – hans tvååriga dotter avled hastigt i fredags.
"Familjen är fullständigt hjärtekrossad säger han i ett uttalande.

Foto: Bildbyrån

Bristol City vann i går mot Huddersfield med 5-2, efter bland annat ett mål och en assist av Nicklas Eliasson. Laget saknade dock anfallaren Benik Afobe, som under söndagen berättade den sorgliga anledningen varför. 26-åringens 2-åriga dotter dog under fredagen som följd av en oväntad infektion.

”Amora blev tagen till sjukhus för behandling efter att hon oväntat ådragit sig en allvarlig infektion. Olyckligtvis fick hon sedan ett antal allvarliga komplikationer och trots att läkarna gjorde absolut allt i deras makt, dog Amora fridfullt omgiven av hennes kärleksfulla familj vid hennes sida” säger Afobe i ett uttalande.

ANNONS

Bristol City valde att tillägna lördagens seger till anfallaren.

- Våra tankar och böner från alla oss hos i Bristol City är med Benik och hans fru Lois under denna tragiska tid. Vi kan inte föreställa oss hjärtesorgen de känner och vi kommer göra allt vi kan för att stötta dem, säger klubbens vd Mark Ashton i ett uttalande.

- Jag skulle vilja dedikera seger till vår vän och hans familj – all kärlek till er alla, säger Bristols tränare Lee Johnson.

Flera andra klubbar, däribland Arsenal som Afobe tidigare spelat i, visade under söndagen sina sympatier i sorgen.

”Alla i Arsenal skickar sin kärlek och stöttning till Benik och hans familj i denna svåra tid” skriver klubben på Twitter.

Publicerad 2019-12-01 kl 15:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto