Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Championship-avslutningen simulerad - Gyökeres får PL-kvala

Championship

Sedan tidigare är Luton och Middlesbrough klara för play-off till Premier League.
Lagen som gör sällskap blir Millwall och Viktor Gyökeres Coventy.
Det konstaterar Playmaker AI:s Ola Lidmark Eriksson, som har simulerat den sista omgången 10 000 gånger.

Foto: Bildbyrån

Burnley och Sheffield United har redan säkrat sina platser till nästa års Premier League. Även bottenstriden är avgjord, där det står klart att Wigan Athletic, Blackpool och Reading degraderas till League One.

Men det är i kampen om de två sista platserna i play-off till Premier League. Det står sedan en tid tillbaka klart att Luton och Middlesbrough kommer att finnas med när det ska spelas om den sista Premier League-platsen. Men kring de två sista platserna är fem lag med och tampas inför måndagens avslutande omgång, som sparkar igång 16:00.

Playmaker AI:s Ola Lidmark Eriksson har simulerat den avslutande omgången 10 000 gånger och kan då meddela att det troligaste utfallet är att Millwall tar den ena platsen och att den svenske landslagsanfallaren, Viktor Gyökeres och hans Coventry tar den andra.

Annons

Som diagrammet visar är det troligaste utfallet att Coventry och Millwall byter placeringar men samtidigt håller jagande Blackburn, Sunderland och West Bromwich bakom sig. Coventry skulle således ställas mot Luton i semifinalen, samtidigt som Millwall ställs mot Middlesbrough i den andra semifinalen.

Semifinalerna avgörs sedan över två matcher, där den totala vinnaren avancerar till den stora finalen på Wembley. En final som i folkmun brukar kallas för ”miljardmatchen”, eftersom en plats till Premier League ligger i potten.

Publicerad 2023-05-08 kl 11:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto