Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Chelsea bekräftar: Försäljningen av klubben igenom - förväntas bli klar på måndag

Premier League

Chelsea FC har blivit sålt.
Klubben bekräftar under lördagsmorgonen på sin hemsida att en slutgiltig och definitiv överenskommelse slutits med Todd Boehly och Clearlake Capital-konsortsiet.
Nu väntas allt vara färdigställt på måndag.

Foto: Bildbyrån

Tidigare i år stod det klart att Chelseas ägare sedan 2003, den ryske miljardären Roman Abramovitj, planerade att sälja klubben.

Men efter Rysslands invasion av Ukraina försvårades försäljningsprocessen, då den brittiska regeringen sanktionerade Abramovitj och frös hans tillgångar i Storbritannien, Chelsea inkluderat, då 55-åringen ansågs ha nära kopplingar till den ryske presidenten Vladimir Putin.

Fortsättningsvis skulle Abramovitj tillåtas sälja Chelsea så länge han inte tar dela av några av försäljningsintäkterna själv, vilket ryssen gick med på och lät meddela att han avsåg att skänka pengarna från försäljningen till offer för kriget i Ukraina. Därefter genomförde den brittiska regeringen en granskning för att säkerställa att så även blir fallet, vilket de till slut fastställde. Således tillät de försäljningen att fortgå.

ANNONS

"Sent i går kväll nådde brittiska regeringen fram till att kunna utföra en licens som tillåter försäljningen av Chelsea Football Club. Efter sanktionerna mot Roman Abramovitj har regeringen arbetat hårt för att försäkra att Chelsea kan fortsätta spela fotboll. Men vi har varit tydliga med att den långsiktiga framtiden för klubben bara kan säkras genom en ny ägare. Efter ett omfattande arbete är vi nu säkra på att försäljningen inte kommer gynna Roman Abramovitj eller någon annan individ under sanktioner", meddelade en talesperson för regeringen.

Under lördagsmorgonen står det nu sedermera klart att försäljningen av Chelsea är igenom. Klubben skriver på sin hemsida at en slutgiltig och definitiv överenskommelse har nåtts med den amerikanske miljardären Todd Boehly och Clearlake Capital-konsortsiet, samt att försäljningen väntas gå igenom och bli klar på måndag.

ANNONS

"Chelsea Football Club kan bekräfta att en slutgiltig och definitiv överenskommelse nåddes igår kväll att sälja klubben till Todd Boehly och Clearlake Capital-konsortsiet. Transaktionen förväntas bli klar under måndagen. Klubben kommer ge fler uppdateringar då", skriver Londonklubben på sin hemsida.

Boehly är sedan tidigare involverad i sportvärlden då han är delägare till det amerikanska baseballaget Los Angeles Dodgers och basketlaget Los Angeles Lakers.

Publicerad 2022-05-28 kl 10:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto