Chelsea cupmästare - körde över Arsenal inför storpublik

FA-cupen

Svenskt på tränarbänken mot svenskt på planen.
Den uppsnackade FA-cupfinalen mellan Arsenal och Chelsea lockade över 40 000 åskådare - där Chelsea var helt överlägset och vann med 3-0.
- Du kan inte låta Chelsea kontra på dig så många gånger och förvänta dig ett bra resultat, säger Arsenal-tränaren Jonas Eidevall på presskonferensen efteråt.

Chelsea jagade revansch på Arsenal från seriepremiären. Då vann Arsenal derbyt med 3-2 efter stor dramatik, vilket var Jonas Eidevalls debut som Arsenal-tränare. Premiärförlusten är Chelseas enda förlorade poäng i ligaspelet hittills – men de toppar trots det inte tabellen. Arsenal har bara ett oavgjort resultat och resten vinster. I eftermiddags stod en cuppokal på spel.

Chelsea fick bästa möjliga start på finalen inför storpubliken på Wembley. Efter tre minuters spel studsade bollen olyckligt på flera Arsenal-försvarare och friställde den formstarka Fran Kirby. Hon placerade säkert in avslutade och gav Chelsea en smakstart på matchen.

Arsenal fick vara tacksamma att underläget i halvtid endast var med ett mål. Manuela Zinsberger stod för ett antal svettiga räddningar när Chelsea var det klart bästa laget, inte minst under matchens första halvtimme. Både Kirby och Samantha Kerr hade bra möjligheter att utöka ledningen, men österrikiskan stod i vägen i Arsenals mål.

Spelet jämnades ut något i den andra halvleken, men det var fortfarande Chelsea som skapade i stort sett alla målchanser. När Arsenal flyttade upp laget och försökte trycka på, kunde Chelsea i stället utöka genom en kontring. Kirby hittade Samantha Kerr som satte dit 2-0.

Kerr var dessutom inte färdig för dagen. Med knappa kvarten kvar fastställde anfallaren resultatet till 3-0 genom en otroligt vacker chipp över Zinsberger. Eidevalls Arsenal räckte inte alls till och Chelsea är nu cupmästare.

- I första halvlek skapar de målchanser på strukturerat anfallsspel. I andra halvlek tappar vi bollen i väldigt, väldigt dåliga lägen. I de lägena kan Chelsea kontra på oss. Om Chelseas anfallare får tid och utrymme är de världsklasspelare och du kan inte låta Chelsea kontra på dig så många gånger och förvänta dig ett bra resultat, säger Arsenal-tränaren Jonas Eidevall på en digital presskonferens som Fotbollskanalen var med på efter FA-cupfinalen.

Magdalena Eriksson bar kaptensbindeln och spelade hela matchen för Chelsea. Jonna Andersson och Zecira Musovic blev dock kvar på bänken hela matchen.

Chelsea: Berger - Bright, Carter, Eriksson - Fleming, Ingle, Leupolz, Reiten - Kirby, Kerr, Cuthbert.

Arsenal: Zinsberger - Catley, Beattie, Wubben-Moy, Maritz - Wälti, Maanum, Little - Mead, Miedema, McCabe.

Publicerad 2021-12-05 kl 22:38