Chelsea kryssade efter sent självmål

Chelseas talang Tammy Abraham var på väg att ge laget tre poäng. Då vände allt efter att backen Kurt Zouma gjort självmål.
- Vi måste ta ansvar, vi tillät det att ske, säger en besviken Frank Lampard enligt BBC.

Chelsea hade övertag gällande både bollinnehavet och skottstatistiken men gästerna Sheffield United vägrade ge upp. Chelseas 21-årige talang har fått stort förtroende från nytillträdde tränaren Frank Lampard under säsongsinledningen.

I den 19:e minuten sköt Abraham in 1-0 efter att ha tagit returen från sin egen nick. Men Burnleys målvakt Dean Hendersons agerande kan ifrågasättas.

Innan halvleken var över hade samme Abraham utökat ledningen till 2-0, denna gång efter ett jättemisstag från Sheffield United då två försvarare gick på samma boll. Abraham friställdes och gjorde inga misstag.

Tidigt in i andra halvlek reducerade Callum Robinson, fint framspelad av Enda Stevens. Och så i den 89:e minuten stod Chelseas Kurt Zouma för ett självmål. Han försökte sträcka sig efter bollen i straffområdet men bollen studsade olyckligt in i mål och matchen slutade 2-2.

- Vi måste ta ansvar, vi tillät det att ske. Det var upp till oss att punktera matchen men vi lät dem jobba sig in igen. Om vi inte kan göra ett tredje mål så är det något vi måste jobba på. Det här är Premier League. Om du leder med 2-0 måste du uttnyttja det, säger Chelseas tränare Frank Lampard enligt BBC.

Publicerad 2019-08-31 kl 18:48