Chelsea är ligamästare för tredje året i rad.
Arsenal slutade på andraplats - trots Stina Blackstenius segermål.
- Det här är den överlägset bästa ligatiteln, säger Chelseas manager Emma Hayes till BBC.

Chelsea ledde Women's Super League inför den sista omgången, medan Arsenal jagade från andraplatsen. Och det blev en spännande väg till avgörandet i titelstriden svensklagen emellan.

Det var nämligen gästande Manchester United som tog ledningen över Chelsea i matchens inledning. Martha Thomas gjorde 1-0, vilket följdes av en kvittering genom Erin Cuthbert. Men första halvlek var till stor del Uniteds, och Ella Toone återtog ledningen med knappa halvtimmen spelad.

I andra var det dock Chelsea, med både Magdalena Eriksson och Jonna Andersson på plan, som styrde spelet. Det dröjde bara en knapp minut innan Sam Kerr hade kvitterat. Ett skott blockades av United-försvarare och australiskan slog till på volley på returen. Minuter senare tog Chelsea ledningen i matchen, när Pernille Harder spelade in till Guro Reiten centralt.

Kerr satte spiken i kistan efter 66 minuter, med ännu ett mål på volley, till 4-2. Målet firades stort av hemmalaget och det blev matchens sista.

Parallellt mötte Arsenal West Ham, i hopp om att Chelsea skulle tappa poäng, då bara ett skiljde lagen åt inför matcherna. Matchen var länge mållös men efter en timme spelad var det Stina Blackstenius som gav Arsenal ledningen, framspelad av Vivianne Miedema. Ledningen utökades sedan till 2-0 och Arsenal segrade i sitt möte.

Men Arsenals seger räckte inte för att ta sig förbi när även Chelsea tog full poäng. Jonas Eidevalls första säsong i England slutar med en andraplats och det blåklädda laget är ligamästare för tredje året i rad. Det är den första gången någonsin som ett lag tar tre raka ligatitlar i WSL.

Andersson blir därmed mästare i sin sista ligamatch i Chelsea-tröjan, då hon i sommar flyttar hem till Hammarby. För Harder är det den sjunde raka ligatiteln. En svit som inleddes i Linköping 2016 och sedan fortsatte i Wolfsburg, innan hon anslöt till Chelsea.

Zecira Musovic satt på bänken för Chelsea i den sista ligamatchen.

Publicerad 2022-05-08 kl 14:54