Women´s Super League

Chelsea krossade Tottenham i ett London-derby.
Därmed rycker nu "svensklaget" i toppen i Women's Super League.

Chelsea är inne i en bra trend i England. London-laget har under senaste tiden radat upp segrar och gjorde under söndagen processen kort med Tottenham i ett London-derby i den engelska högstaligan, Women's Super League.

Den tyska landslagsmittfältaren Melanie Leupolz gav i den 27:e minuten Chelsea ledningen och därefter utökade laget både genom ett självmål, i den 29:e minuten, och en nick i mål av Sam Kerr, i den 38:e minuten, till 3-0 i halvtid.

Chelsea kontrollerade därefter matchen och vann till slut med 4-0 efter ytterligare ett mål av Leupolz i slutet av matchen. Svenskarna Magdalena Eriksson och Jonna Andersson spelade hela matchen och fick efteråt vara med och fira en ny seger.

Chelsea toppar nu ligan med tre poäng ner till Manchester United på andra plats. Härnäst ställs Chelsea mot West Ham på onsdag i semifinalen i FA Women's League Cup.

Publicerad 2021-01-31 kl 15:32