Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND
43v

Chelsea riskerar transferförbud - kan ha brutit mot Fifas regelverk

Foto: Bildbyrån.

Chelsea anklagas för att olovligen värvat 25 spelare under 18 år.
Nu riskerar man transferförbud.
Det rapporterar The Guardian.

Barcelona, Real Madrid och Atletico Madrid har alla redan straffats för att man inte följt Fifas regelverk vad gäller köp av spelare som är under 18 år. Barcelona dömdes till ett års transferförbud 2014, Atletico Madrid fick samma straff sommaren 2017 och Real Madrid förbjöds att värva spelare under ett fönster, efter att idrottens skiljedomstol halverat det ursprungliga straffet.

Nu kan det vara Chelseas tur.

Den engelska tidningen The Guardian rapporterar under torsdagen att Fifa i en utredning anklagar Londonklubben för att ha värvat 25 utländska spelare under 18 år, i strid med Fifas regelverk. Ska man värva utländska spelare som är under 18 år framgår det av Fifas regler att spelarens föräldrar antingen måste flytta till det nya landet av "skäl som inte är fotbollsrelaterade" eller att spelaren och klubben befinner sig maximalt fem mil från landsgränsen. Undantag gäller för när man värvar spelare inom EU och som är mellan 16-18 år. 

Ett exempel där Chelsea ska ha brutit mot regelverket är enligt tidningen då man gjorde klart med Bertrand Traoré från Burkina Faso. The Guardian skriver att Traoré presenterades den 1 januari 2014, efter att han fyllt 18, men att det finns bilder då han representerar klubben vid 16 års ålder, redan 2011.

Ärendet ligger nu hos Fifas disciplinära kommitté och ett möjligt straff är alltså transferförbud.

Chelsea skriver i en kommentar till tidningen att man har följt och fortsatt följer Fifas regler vad gäller spelarköp.

Publicerad 2018-01-18 kl 21:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons