Chelsea slog fjolårsmästarna Arsenal i Londonderbyt

Women´s Super League

Chelsea LCF gick om Arsenal WFC i FA WSL-tabellen då hemmalaget vann kvällens möte.
Bethany England kvitterade och i andra halvlek stängde Maria Thorisdottir matchen med 2-1.
En viktig vinst som tar Chelsea upp på andra plats i tabellen.

Kampen om de tre första platserna i tabellen blir ytterligare spännande när Chelsea LFC och Arsenal WFC trycker ner varandra om vartannat med få poäng i mellanskillnad. De två lagen är båda tidigare liga-mästare, Arsenal så sent som förra året vilket gör kampen mellan mästarna än mer spännande. I kvällens möte mellan de två lagen kom första målet snabbt från Arsenal, men Chelsea återhämtade sig och tog hem vinsten.

Endast nio minuter in i matchen satte Daniëlle van de Donk Arsenals första och enda mål, med assist från Vivianne Miedema.

Bethany England kvitterade för Chelsea i andra halvlek och matchen såg ut att sluta i kryss och en oförändrad tabell. Så blev det inte då Chelseas Maria Thorisdottir gav laget ledning och nätade in 2-1 till hemmalaget.

Det målet gav Chelsea segern, något som tar dem förbi Arsenal i tabellen och upp på en andraplats bakom serieledande Manchester City.

Chelsea valde att starta två av Sveriges landslagsstjärnor, Jonna Andersson och Magdalena Eriksson, och bägge fick spela hela matchen.

Publicerad 2019-10-13 kl 18:00