Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Chelsea-svenskan om sparsmakade ligafirandet: "Njöt och kunde käka tillsammans"

Women´s Superleague

Chelsea tog hem ligan.
Men något storslaget firande - det blev det inte.
- Vi kunde i alla fall käka tillsammans på kvällen, säger försvararen Jonna Andersson till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Chelsea säkrade under söndagen ligatiteln genom segern mot Reading (5-0). I laget återfinns svenskorna Magdalena Eriksson, Zecira Musovic och Jonna Andersson. Den sistnämnde, som byttes in i den 58:e minuten berättar om firandet, som blev något sparsmakat.

- Det är väldigt strikta restriktioner fortfarande i England där man inte kan göra så mycket. Men vi njöt av ligatiteln och kunde i alla fall käka tillsammans på kvällen.

Hur känns det att ta hem ligan?
- Det är otroligt skönt och häftigt att få vinna en ligatitel igen. Det har varit en otroligt bra och rolig säsong i serien, så det är häftigt.

ANNONS

När började det kännas att det här var er säsong?
- Vi vill vinna ligan varje år, för att få behålla trofén i klubben. Men det har varit en extremt tuff och jämn serie. Så det har aldrig känts som att någonting är avgjort. Det var den viktiga matchen mot City för några veckor sedan där vi i alla fall behövde kryssa för att ha det i egna händer (2-2). Och det kändes ändå skönt att få ha det och slippa jaga.

Ligan är avklarad. Nu riktar Chelsea fullt fokus mot Champions League-finalen mot Barcelona, som avgörs på söndag i Göteborg. Det kan väl inte bli mycket större, eller?

- Det är klart att snäppet bättre vore en fullsatt arena, men nu kommer det troligtvis få spela utan publik. Men att den är i Sverige och Göteborg, vår nationalarena med landslaget… det är svårslaget.

Hur ser du på motståndet?

ANNONS
- Det är ett otroligt bra lag. Det känns de bara blir bättre och bättre. Jag har väl sätt dem lite nu sista tiden när man följt Champions League och så. Men det är ett otroligt bra lag med väldigt bollskickliga spelare och bra anfallsspel.

Även på herrsidan är Chelsea i CL-final. Klubben kan således bli först någonsin att plocka dubbeln.

- Det är otroligt stort att både damerna och herrarna är i final. Det är klart något som vi vill uppnå. Vi i damlaget har haft som mål att vinna allt vi kan vinna, och jag tror att herrarna har samma mål. Så det hade varit riktigt mäktigt.

Utöver ligasegern har Chelsea tagit hem ligacupen. Laget är kvar i FA-cupen (femte omgången) och har som bekant chans att plocka hem CL-titeln. En kvadrupel - om man så vill.

- Det är inte varje år man är så nära alla titlar, så det vore otroligt häftigt om vi skulle kunna göra det.

ANNONS
Publicerad 2021-05-11 kl 10:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto