Chelsea tappade poäng hemma efter straffområdestrassel

Chelsea-Everton 3-3
0-1, 12', Självmål (Cech); 1-1, 17', Drogba; 2-1, 22', Anelka; 2-2, 45+5', Yakubu; 3-2, 59', Drogba; 3-3, 63', Saha

Det blev en händelserik eftermiddag på Stamford Bridge när Chelsea tog emot Everton.

Förhandssnacket hade mest handlat om Chelseavinst då Everton förutom att vara hårt skadedrabbat också av hävd brukar ha svårt för Chelsea på Stamford Bridge.

Men, det var gästerna som fick en skön start. Efter tolv minuter tog Everton ledningen då Saha vann en nickduell mot John Terry och bollen gick förbi Peter Cech som slängde sig. Cech räddades dock av stolpen, men det ville sig inte bättre än att bollen studsade i ryggen på den liggande chelseamålvakten och gick in i mål. En något dråpligt mål.

Det roliga för Everton varade emellertid inte så länge. Bara fem minuter efter Cechs självmål kvitterade hemmalaget efter att Lampard med en känslig touch spelat fram Drogba i straffområdet och ivorianen med en kylig avslutning överlistat Howard i Evertons mål.

Det var sedan mer och mer Chelsea allt eftersom minuterna gick. I 21:e minuten var det dags för Chelsea igen. Louis Saha gjorde två misslyckade rensningar i straffområdet och bollen hamnade till slut hos Anelka som med ett snabbt avslut gav hemmalaget ledningen.

Det såg sedan ut som att Chelsea hade saker och ting under kontroll när Everton med halvlekens sista spark kvitterade. I femte övertidsminuten vann Fellaini en nickduell och Baines kunde jobba fram bollen till den nyss inbytte Yakubu som kunde slå till. Nigerianen hade då precis ersatt skadade Jo vars behandling och byte var den främsta orsaken till den långa tilläggstiden.

Chelsea fortsatte i andra halvlek att föra spelet och när Didier Drogba gjorde sitt andra mål för dagen i 59:e minuten så trodde nog många att Chelsea skulle ro hem trepoängaren.

Så blev det dock inte. Louis Saha var återigen inblandad i en aningen dråplig situation i Chelseas straffområde. Drogba var nere i straffområdet för att hjälpa till och det ville sig inte bättre än att han nickade Heitingas frispark i nacken på Saha och bollen gick i en båge över Petr Cech som var på väg ut ur målet.

Det var första gången Chelsea släppte in mål på hemmaplan sedan säsongens första match i augusti

Publicerad 2009-12-12 kl 19:07