Chelsea vann nervig tillställning mot Luton - höll på att tappa 3-0-ledning

Cole Palmer låg bakom allt i Chelsea 3-2-seger mot Luton Town.
Efteråt hyllas han av lagkamraten Noni Madueke.
- Det är därför han kallas för "Cold" Palmer, skämtar Madueke till TNT Sports.

Chelsea tog en förlösande 2-1-seger hemma mot Crystal Palace i onsdags. Vid ställning 1-1 tilldelades man en straff i den 89:e minuten, som Noni Madueke iskallt förvaltade till en 2-1-seger och tre poäng.

Under lördagen jagade Londonlaget nästa trepoängare när man gästade Premier League-nykomlingen Luton Town på Kenilworth Road. Och länge såg det ut att bli en säker seger.

Cole Palmer förvaltade en rejäl felpass av Issa Kaboré till 1-0 i den 12:e minuten. I den 37:e minuten gjorde Madueke 2-0 på assist från Palmer, och i den 70:e minuten löpte sig Palmer loss, rundade Lutons målvakt och rullade in 3-0.

Sedan blev det nerv i matchen, helt plötsligt.

Ross Barkley reducerade till 1-3 i den 80:e minuten, och i den 87:e fick Emmanuel Adebayo även in en 2-3-reducering.

Hemmalaget jagade därefter ett kvitteringsmål och kom nära flera gånger om när man tog sig runt på kanterna och fick forcera in bollen mot straffpunkten. Men väl där hade man inte marginalerna med sig. Antingen lyckades Chelsea-försvarare få undan bollen i sista stund eller så missade de egna offensiva spelarna.

Till slut blev det Chelsea som drog det längsta strået. "The Blues" lyckades hålla undan och se till så 3-2 stod sig.

När målskyttarna Cole Palmer och Noni Madueke intervjuades av TNT Sports efter matchen hyllade Madueke sin lagkamrats aktion vid 3-0-målet, då han rundade målvakten.

- Det är därför han kallas "Cold" Palmer, skämtar Madueke.

Samtidigt öppnade duon upp om ambitionerna för 2024, då sista matchen 2023 just spelats.

- Jag tror vi får ta det ett steg i taget. Jag pratade om jämnhet efter Crystal Palace-matchen. Två segrar i rad ger oss självförtroende. Om vi kan fortsätta så tror jag vi kan vara där det händer i slutet av säsongen, säger Madueke.

Segern innebär att Chelsea avancerar till tionde plats i Premier League-tabellen. Luton, i sin tur, får alltjämt stanna kvar på nedflyttningsplats.

Luton Town: Kaminski - Mengi, Osho, Bell - Kaboré, Lokonga, Barkley, Doughty - Townsend, Adebayo, Brown.

Chelsea: Petrovic - Gusto, Disasi, Silva, Colwill - Gallagher, Caicedo - Madueke, Palmer, Jackson - Broja.