Chelsea vann svenskmöte inför rekordpublik - United sänkt av straffmål

Women´s Super League

Inför rekordpublik på Kingsmeadow vann Chelsea mot Manchester United.
Vad som fällde avgörandet i 1-0-segern? Ett straffmål.

Magdalena Erikssons och Jonna Anderssons Chelsea tog under söndagen mot Lotta Ökvists Manchester United hemma på Kingsmeadow. Och det var Eriksson och Andersson, som båda spelade 90 minuter, som gick segrande ur matchen.

Efter en mållös första halvlek tilldömdes Chelsea straff en kvart in i matchens andra akt. Den förvaltade norskan Maren Mjelde på bästa sätt genom att sätta dit 1-0. Därefter lyckades Londonlaget försvara sin ledning inför rekordpublik på Kingsmeadow, 4790 åskådare, ända till slutsingal.

Chelsea leder nu ligan på 16 poäng efter sex omgångar. Ökvist, som blev kvar på bänken mot Chelsea, och hennes Manchester United är sjätteplacerat på nio poäng.

Publicerad 2019-11-17 kl 16:59