Chelsea vidare till semifinal i ligacupen efter straffrysare

Stor syndabock i "The Magpies" blev Kieran Trippier.
- Det är vår tur att stötta honom, säger tränaren Eddie Howe enligt journalisten Lee Ryder.

Med en skadad Alexander Isak utanför truppen och Emil Krafth i startelvan drabbade Newcastle och Chelsea samman i en av kvartsfinalerna i ligacupen.

Den blev dramatisk.

Efter en kvart hamnade Callum Wilson på efterkälken i en löpduell och Benoit Badiashile såg ut att ha läget under kontroll. Mittbacken halkade på bollen och Wilson kunde därefter skicka in 1-0.

"Bland de sämsta försvarsspelen man någonsin sett från Chelsea", skrev Evening Standard-journalisten Nizaar Kinzella på X.

- Jag känner med Mauricio Pochettino. Individuella misstag kostar för Chelsea, sa förre Brighton-spelaren Glen Murray i BBC.

Efter halvtimmes spel fick Raheem Sterling kanonläge att kvittera, men sköt rakt på täckande Bruno Guimarães.

Med några minuter kvar till paus satte sig Emil Krafth, som haft skadeproblem senaste året, i gräset med någon form av känning. Svensken kunde dock spela vidare. På tilläggstid i den första halvleken fick Krafth ont på nytt efter att ha satt in en glidtackling på Levi Colwill. Han haltade lite därefter, men fortsatte spela.

Ställningen var 1-0 i paus och Kieran Trippier byttes in i stället för Emil Krafth.

Chelsea hade ett par chanser för kvittering tidigt i den andra halvleken, men hemmalaget på Stamford Bridge hade förtvivlat svårt att få bollen i nät.

Med ungefär 25 minuter kvar fick Christopher Nkunku, som kom till Chelsea från RB Leipzig för runt 700 miljoner kronor i somras, hoppa in och debutera. Fransmannen har varit skadeförföljd under hösten. Han ersatte Nicolas Jackson.

På tilläggstid kvitterade Chelsea genom Mychajlo Mudryk, som satte bollen i nät efter slarv av Trippier inne i straffområdet.

- Det betyder mycket och ibland inträffar under när man tror på varandra, säger Mudryk till Sky Sports.

Ställningen var 1-1 efter ordinarie tid och matchen gick till straffar.

Där var Chelsea strået vassare och fixade avancemang. Kieran Trippier blev syndabock för Newcastle, eftersom det ytterbacken som brände straff och dessutom slaravde vid Mudryks kvitteringsmål. Även Matt Ritchie brände straffspark.

- Han har tagit den här gruppen till en helt annan nivå. Efter att ha gett så mycket är det vår tur att stötta honom, säger Newcastle-tränaren Eddie Howe enligt journalisten Lee Ryder.

Förre Newcastle-keepern Shay Given lider med "The Magpies".

- Newcastle var så nära. Fotboll kan vara brutalt, säger han i BBC.