Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Chelseas krisdrag: anställer mental tränare

Premier League

Chelsea fortsätter att gå knackigt.
Nu har man anställt en mental tränare.

Foto: Bildbyrån

Chelsea ligger på nionde plats i Premier League, hela tio poäng bakom Newcastle på fjärdeplatsen som innebär spel i Champions League nästa säsong.

Trots att flera miljarder har spenderat på nyförvärv har Londonklubben inte fått spelet att stämma, och nu agerar man i krisen.

The Guardian rapporterar att Chelsea har anställt Gilbert Enoka som mental tränare på konsultbasis. Enoka har varit involverad i Nya Zeelands rugbylag sedan 2000 i en rad olika roller, bland annat 15 år som just mental rådgivare.

Under de framgångsrika åren med rugbylandslaget så införde Enoka en "inga idioter"-policy.

- En idiot (d***head) får allt att handla om dem. Det är människor som sätter sig själva framför laget, människor som tror att de har rätt till saker. De förväntar sig att reglerna ska vara annorlunda för dem och är onödigt högljudda om sina prestationer, sa Enoka i en intervju 2017.

ANNONS

- Ledarna kanske inte upptäcker detta kontraproduktiva beteende. Spelare och ledare behöver påtalas andras uppblåsta egon. Ofta står lag ut med det eftersom en spelare så så mycket talang. Vi letar efter tidiga varningstecken och så plockar vi bort stora egon kanske snabbt.

Chelsea ställs härnäst mot West Ham.

Publicerad 2023-02-07 kl 09:53

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto