Chelseas vändning - fem raka mål mot Leeds

Championship-klubben mot Europamästaren.

Då hände det oväntade. Leeds ledde över Chelsea.

Men till sist slutade cupmatchen ändå med kross.

Leeds och Chelsea ogillar varandra av gammal vana – men numera möts klubbarna sällan eftersom de spelar i olika divisioner. Onsdagens sammandrabbning i kvartsfinal av ligacupen var första matchen dem emellan på åtta år. Därför var stämningen på topp bland Leeds hemmafans redan från start – och de blev ännu gladare.

Efter 37 minuter bröt Sam Byram en slarvig Chelseapassning, från David Luiz, och iscensatte en kontring. Han hittade fram till Jerome Thomas, som i sin tur serverade Luciano Becchi perfekt. 1-0 satt säkert med ett lågt skott inne i straffområdet och läktarna på Elland Road började omedelbart koka.

Men festen blev kortvarig. Nästan direkt efter pausvilan lyckades Chelsea kvittera, när Juan Mata fick in 1-1. Skottet från kanten av straffområdet såg inte otagbart ut, men målvakten Jamie Ashdown kunde inte hindra det från att slinka in vid hans ena stolpe.

Och sedan tycktes Chelsea vakna. Med besked. På en hörna i 64:e slog Frank Lampard en lång lyra som letade sig mot bortre stolpen. Där dök Branislav Ivanovic upp och nickade distinkt in 2-1. Och som om inte det vore nog small det igen bara minuten efteråt. Den här gången snappade Victor Moses åt sig bollen på offensiv planhalva och tryckte iväg ett skott från 20 meter. 3-1 för Londonlaget.

Till sist vann Chelsea med hela 5-1 efter att även inhoppande Eden Hazard och Fernando Torres, med en enkel touch framför Ashdown, utökat ledningen ytterligare.

Leeds: Ashdown, Byram, Lees, Pearce, Peltier, Tonge, Green, Brown, Thomas, Becchio, Diouf.

Chelsea: Cech; Azpilicueta, Ivanovic, Luiz, Bertrand; Lampard, Oscar; Moses, Mata, Marin; Torres.

Publicerad 2012-12-19 kl 22:42