Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
Englandsbevakningen sponsras av:

Chelseaspelare dödshotad på sociala medier: “Totalt oacceptabelt”

Women´s Superleague

Chelseas Karen Carney gjorde enda målet i Champions League-matchen mot Fiorentina. Efter matchen fick mittfältaren dödshot och våldtäktshot på sociala medier.
- FA tar ärendet på allra största allvar, säger förbundet i ett uttalande enligt BBC.

Foto: Bildbyrån

Chelsea slog Fiorentina i Champions League i onsdags med 1-0, med bland annat Hedvig Lindahl och Magdalena Eriksson på planen. Karen Carney avgjorde matchen med det enda målet på straff i den nionde minuten.

Efter matchen fick mittfältaren ta emot både dödshot och våldtäktshot på Instagram.

”Hur många chanser behöver ni för att göra mål i andra halvlek era slynor” skrev användaren enligt BBC innan personen också uttalade både dödshot och hot om våldtäkt mot mittfältaren.

Carney känner inte personen bakom kontot och svarade ”wow, some people…” till kommentaren. Chelsea säger enligt BBC att kommentaren är ”motbjudande och totalt oacceptabel” och Englands förbundskapten Phil Neville har kallat den för ”fullständigt skamlig” på sitt Instagram-konto.

ANNONS

- FA tar sådana här ärenden på allra största allvar. Hot som spelare får på sociala medier är ett seriöst problem och vi påkallar polisen och sociala medier-plattformarna att göra allt de kan för att tackla det här växande problemet, säger engelska FA i ett uttalande.

Londonpolisen menar att man ”tar misstankar om trakasserier och hotfullt beteende väldigt allvarligt” i alla liknande fall enligt BCC. Även Instagram själva uttrycker liknande budskap.

- Vi tolererar inte hot eller hotfullt beteende och kontot som skickade det här meddelandet har blivit borttaget från Instagram, säger en talesperson för Instagram till BBC.

Publicerad 2018-10-19 kl 10:55

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto