Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ENGLAND

Chelseaspelare tystades med pengar

Foto: SCANPIX

Den förre Chelseaspelaren Gary Johnson uppger att han fick motsvarande 614 000 kronor för att inte avslöja att han blivit utsatt för övergrepp av en tränare i klubben.

I Daily Mirror, som skriver att Chelsea hävt sekretessklausulen i ärendet, säger Johnson:

- Jag tror att de har betalat mig för att lägga lock på det här.

Den nu 57-årige Johnson, som kom som 11-åring till Chelsea 1970 och spelade i A-laget 1978—1981, säger till tidningen att han som ungdomsspelare utsattes för övergrepp av den nu avlidne Eddie Heath, då denne var chefsrekryterare i Chelsea.

- Jag kände skam, och tyckte att min hela barndom togs ifrån mig. De sena tonåren var kaos, rent kaos, säger han till tidningen.

- Miljoner fans runtom i världen tittar på Chelsea. De förtjänar att få veta sanningen om vad som pågått. De fick mig att skriva på ett papper om tystnad. Hur många andra finns det där ute?

Chelsea uppger på sin sajt att man har gett en advokatfirma i uppdrag att utreda en tidigare anställd på 1970-talet, utan att vilje ge mer detaljer. Klubben har också vänt sig till FA, det engelska fotbollsförbundet, för att delta i utredningen.

Efter att tre andra fotbollsproffs trätt fram och vittnat om sexuella övergrepp öppnade FA nyligen en telefonlinje för utsatta. På en vecka kom 860 samtal på stödlinjen och omkring 350 personer har trätt fram och sagt att de som barn utsatts för övergrepp i brittiska fotbollsklubbar.

Publicerad 2016-12-02 kl 13:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons