"Chicharito" fixade Uniteds seger efter katastrofal straff

Med kvarten kvar fixade Javier Hernandez tre poäng åt United - men det var lite med hjärtat i halsgropen för ligaledarna.

Manchester United tog ledningen genom en nick från Wayne Rooney efter bara två minuter. Evra träffade Rooneys panna med ett inlägg och anfallarens första spelmål sedan CL-semifinalen mot Bayern München i våras var ett faktum.

West Bromwich kunde dock kvittera drygt 10 minuter tidigare och det var en ganska jämn fajt som gick till halvtid vid ställningen 1-1. West Bromwich skulle antagligen haft en straff, men domaren friade Neville som gick hårt fram i straffområdet.

Men West Brom fick sin straff i andra halvlek. Ferdinand fällde Thomas och situationen som såg mer tveksam ut än den i första halvlek resulterade i straff. Rätt dömt? Kanske inte. Rättvist ändå? Antagligen.

Peter Odemwingie ställde upp för att slå straffen - men vilken katastrofstraff han bjöd på. Nigerianen träffade bollen med hälen och bollen gick långt utanför.

Straffmissen satte fart på United och i 75:e minuten kunde en helt omarkerad Javier Hernandez gå upp och nicka en hörna i mål. Slarvigt markeringsspel straffade sig för West Brom alltså när man fick se sig besegrade på hemmaplan av ligaledarna.

Publicerad 2011-01-02 kl 13:42