City avgjorde sent - Silva bröt måltorkan: "Var längesen"

Manchester City tog emot Aston Villa hemma på Etihad Stadium.
Då klev Bernardo Silva fram och sköt upp City i serieledning.

Länge var det osäkert om matchen mellan Manchester City och Aston Villa skulle spelas. Ett coronautbrott tvingade Birmingham-klubben stänga träningsanläggningen. Nu verkar truppen återhämtat sig då samtliga stjärnor kom till spel.

Som förväntat var det Manchester City som tryckte gasen i botten och pressade Aston Villa. Redan efter 20 minuter hade Guardiolas mannar skapat sex hörnor. Dock blev samtliga resultatlösa.

27 minuter in i matchen tvingades City till ett byte. Kyle Walker, som tidigare i matchen fick skadebehandling, utgick. In kom Oleksandr Zinchenko.

Trots en del heta City-chanser förblev första halvlek mållös.

Inspel, rensning, inspel, rensning. Matchbilden förblev sig lik i andra halvlek där City fortsatt pressade. Med 20 minuter kvar var matchen ännu mållös. Jakten försvårades efter att Kevin De Bruyne utgått efter att ha fått en smäll i en duell med Jack Grealish.

Men utdelningen skulle komma. I den 79:e minuten höll sig Bernardo Silva framme och tryckte in 1-0.

I matchens slutskede fick City även en straff som Gündoğan förvaltade. 2-0, vilket också blev slutresultatet.

- Det var längesen jag gjorde mål, så jag är glad över det. Det viktigaste är att vi just nu är serieledare även om det är lång väg kvar, säger Bernardo Silva efter säsongens första fullträff.

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Dias, Cancelo - Rodri, Kevin De Bruyne, Gündoğan - Silva, Sterling, Foden.

Aston Villa: Martinez - Cash, Konsa, Mings, Targett - Luiz, Mcginn - Traore, Barkley, Grealish - Watkins.