City förlängde makalös svit efter stort drama - tog elfte raka ligasegern

Arsenal såg ut att lösa en poäng - trots en spelare mindre på planen i en halvtimme.
Då slog Rodri till på tilläggstid och förlängde Manchester Citys segersvit i ligan.
- Arsenal var bättre än oss. Vi hade ingen energi, säger Pep Guardiola till BT Sport.

Det var ett formstarkt Arsenal, med fyra raka segrar i bagaget, som tog emot Manchester City på Emirates Stadium under nyårsdagen.

Mikel Arteta, som missade matchen på grund av covid-19, valde att återigen ge den unga, offensiva trion Bukayo Saka, Martin Ødegaard och Gabriel Martinelli chansen från start tillsammans. Pep Guardiola valde i sin tur att, för ovanlighetens skull, starta med en renodlad forward då Gabriel Jesus fick förtroendet från start.

Arsenal öppnade matchen piggt och var det klart bättre laget under inledningen. Ett mål hängde länge i luften - och efter dryga halvtimmen kom utdelningen. Kieran Tierney fick bollen i en offensiv position och hittade fram till Bukayo Saka som placerade in 1-0.

- Taket lyfter på Emirates! Fantastiskt spelat och fantastiskt avslut av Saka, som har nått nya nivåer den här säsongen. Han är så lugn under press, säger Sky Sports-experten Lewis Jones.

Martinelli var pigg i första halvlek och João Cancelo hade stora problem att hantera brassen. Arsenal-yttern hade dubbla lägen att utöka ledningen strax innan paus, men båda avsluten gick tätt utanför.

I inledningen av andra halvlek fick Manchester City en biljett tillbaka in i matchen. Detta efter att Bernardo Silva gått omkull i en duell med Granit Xhaka och domaren dömt straff. Fram klev Riyad Mahrez som säkert kvitterade till 1-1.

Kort därefter utspelade sig ett par händelserika minuter. Aymeric Laporte var först nära att göra självmål då han nickade bollen över sin egen målvakt, men Nathan Aké lyckades rensa på mållinjen. Returen gick rakt ut till Martinelli som fick öppet mål - men skottet gick långt utanför.

I situationen efteråt rev Gabriel Magalhães ned sin landsman Gabriel Jesus på mittplan. Domaren blåste frispark och Arsenal-backen fick syna sitt andra gula kort. Londonklubben fick därmed spela sista halvtimmen med en spelare mindre på planen.

Manchester City tryckte på för ett ledningsmål, men Arsenal försvarade sig bra och såg länge ut att klara ett oavgjort resultat. Men på tilläggstid avgjorde gästerna matchen. Bollen hamnade, något turligt, framför fötterna på Rodri i straffområdet som kunde peta in 1-2.

- Det här är så olyckligt (för Arsenal). Enligt mig förtjänade inte City det här. Jag tycker att de hade väldigt, väldigt tur som fick spela med en spelare mer och var kvar i matchen. Att sen göra mål i 93:e minuten. De (City-spelarna) firade mycket efter båda målen eftersom de inte var i närheten av sitt bästa i dag, säger tidigare Manchester City-backen Nedum Onuoha till BCC.

Målet blev matchens sista. Manchester City besegrade Arsenal med 2-1, tog sin elfte raka ligaseger och befäste även serieledningen i Premier League. Avståndet ner till tabelltvåan Chelsea, som dock har en match färre spelad, är i skrivande stund elva poäng.

- Arsenal var bättre än oss. Det var tufft för oss att ta oss tillbaka i matchen, vi hade ingen energi. Vi försöker att analysera många saker men ibland faller myntet på din sida, säger Pep Guardiola till BT Sport och fortsätter:

- Vi är inte ett lag som brukar göra mål på tilläggstid. Jag kan inte minnas senast det hände. Kanske två eller tre år sedan när Raheem (Sterling) avgjorde mot Southampton.

Arsenal: Ramsdale - Tomiyasu, Magalhães, White, Tierney - Partey, Xhaka - Saka, Ødegaard, Martinelli - Lacazette.

Manchester City: Ederson - Cancelo, Dias, Laporte, Aké - Silva, Rodri, De Bruyne - Mahrez, Jesus, Sterling.