City krossade Liverpool i stormötet - men fick målvakten utburen på bår

Manchester City slog Liverpool med hela 5-0 i stormötet i Premier League.
Målvakten Ederson fick bäras ut på bår efter att ha knockats av Sadio Mané.
- Ett fruktansvärt resultat för oss, säger Liverpools manager Jürgen Klopp till BBC Radio 5.

Det var en tafatt inledning av båda lagen där det var mer fart och kamp än skicklighet.

Hemmalaget såg dock lite starkare ut och skulle också ta ledningen.

I den 24:e minuten fick Kevin De Bruyne bollen och uppfattade snabbt en djupledslöpande Sergio Agüero. Argentinaren fick en perfekt passning och fri med Mignolet rullade han iskallt in 1-0.

Bara minuter efter Citys ledningsmål fick Mohamed Salah ett jätteläge att kvittera för Liverpool, men Ederson i Citys mål gjorde en jätteräddning.

I den 36:e minuten fick sedan Liverpools anfallare Sadio Mané en boll i djupet. Ederson i Citys mål var dock först och Mané kom in sent i duellen och träffade målvakten i huvudet. City-målvakten blev liggande och tvingades bäras ut på bår med syrgasmask. Domaren Jonathan Moss gav Mané rött kort.

Strax före halvtid gjorde Gabriel Jesus 2-0 för hemmalaget. Återigen stod Kevin de Bruyne för förarbetet.

Bara åtta minuter in i den andra halvleken frispelades Sergio Agüero på nytt. Argentinaren spelade bollen i sidled till Gabriel Jesus som satte 3-0 till hemmalaget.

City dominerade matchen tack vara det numerära överläget och med dryga tio minuter kvar satte Leroy Sané 4-0, efter ett snyggt väggspel med Benjamin Mendy.

Tysken hann också med att fastställa slutresultatet 5-0 på övertid.

- Vad ska man göra? Det var en dålig eftermiddag för oss. Vissa saker är vi ansvariga för, andra inte. Det värsta stället man kan decimeras till tio man på är Manchester, mot något av lagen här, säger Liverpools manager Jürgen Klopp till BBC Radio 5.

- Man kan spela bättre mot City med tio man. Resultatet är fruktansvärt och City var fantastiska.

Segern gör att man går upp i serieledning.

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Otamendi, Danilo, Mendy - Fernandinho, De Bruyne, Silva - Jesús, Agüero

Liverpool: Mignolet - Alexander-Arnold, Matip, Klavan, Moreno - Henderson, Can, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mané

Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän